16.5 C
New York
vasárnap, szeptember 8, 2024
KezdőlapFastest SlapÓvatosságból inkább gumiserleget adnak a Magyar Nagydíj dobogósainak?

Óvatosságból inkább gumiserleget adnak a Magyar Nagydíj dobogósainak?

-

A tavalyi Magyar Nagydíj díjátadó ünnepségén történt egy kisebb baleset, aminek következtében eltört a Herendi által készített győztesnek járó trófea.

Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója az idei Magyar Nagydíj előtti sajtótájékoztató rendezvényen felidézte, hogyan értesült a tavalyi balesetről: a pezsgőzés közben Lando Norris ugyanis véletlenül összetörte Max Verstappen serlegét a dobogón.

„Otthon álltam a gyepen, amikor a feleségem szólt, hogy összetörték a vázát. Mondtam, hogy az nem lehet, amire azt felelték, de igen, lehet. Megnéztem, és valóban összetört, és onnantól elszabadult a pokol a telefonhívások miatt. Azonnal úgy döntöttünk, hogy a Herendi Manufaktúra a hungarikum jellege és a társadalmi missziója okán ingyenesen újra el fogja készíteni [Verstappen trófeáját]” – mondta.

Mint elmondta, a Red Bull-lal történt egyeztetések után végül Monte Carlóban adták át ünnepélyesen az új serleget Verstappennek, amin a vétkes Norris is jelen volt. A Herendi vezérigazgatója hozzátette, mindkét pilótát rendkívül szimpatikusnak találta, és jól esett látnia, tapasztalnia azt a szeretetet, hogy a gyártó értékteremtő munkáját elismerik.

A Magyar Nagydíj helyszínén bemutatták az idei serlegeket is. Általános derültséget keltett a felütésnek szánt tréfás kérdés, hogy ezúttal gumiból készültek-e a trófeák, amire Simon Attila így reagált: „Mi nem örülnénk annak, ha a törhetetlen porcelánt kifejlesztenék. Mindenre fel vagyunk készülve. A Herendi egy professzionális cég, úgyhogy ha nem is gumiból, hanem valódi porcelánból készült az idei díszvázánk is.”

A helyszínen megtudhattuk azt is, hogy a futam után lebontásra kerülő főépülettől búcsút lehet venni üzenet formájában, illetve Ayrton Senna emlékére a brazil zászló színeire festik a rázóköveket a sikánban.

Ralf Schumacher fia is reagált apja bátor vallomására

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]