back to top
KezdőlapFastest SlapNem minden McLaren-főnök hajlandó tű alá feküdni Norris győzelme miatt

Nem minden McLaren-főnök hajlandó tű alá feküdni Norris győzelme miatt

-

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown ugyanúgy tetoválással ünnepelte meg csapata Miami Nagydíjon szerzett futamgyőzelmét, mint az előzőt. Elsőszámú beosztottja, Andrea Stella viszont örül, hogy nincs ilyesmi kitétel a szerződésében.

Amikor Daniel Ricciardo vezetésével a McLaren váratlanul kettős győzelmet aratott a 2021-es Olasz Nagydíjon, kilenc év után először tért vissza a dobogó tetejére a csapat, és az volt Brown első győzelme is, amióta 2016 végén vezető tisztségben megérkezett a céghez. Azt a monzai győzelmet az amerikai üzletember véglegesen önmaga részévé tette, amikor bal válla alá tetováltatta a pálya vonalvezetését a verseny dátumával.

Két és fél év telt el a McLaren következő futamgyőzelméig: Norris elsőként érte el a célvonalat májusban Miamiban, ennek megörökítésére pedig Brown ismét célba vett egy tetoválószalont, valószínűleg ezen a héten, Montrealban. A stílus hasonló, a miami pálya vonalvezetése került fel ezúttal a jobb válla alá.

„Igen, ismét megtettem! Újabb tetoválás, ezúttal a miami győzelmünkre, ami Lando számára az első az F1-ben. Be kell ismernem, ugyanolyan fájdalmas volt, mint az első. Szerencsére Lando is ott volt, és bátorított, amikor szükségem volt rá (nem)” – írta fotókat mellékelve Brown az X-en.

Azt nem tudni, meddig akarja folytatni Brown a győzelmek utáni tetoválós tradíciót, és mi lenne a testével, ha a McLaren egy napon domináns erővé lépne elő a Forma-1-ben. Mindenesetre az istálló csapatvezetője, Andrea Stella a pénteki montreali sajtótájékoztatón gyorsan elhárította, hogy vele szemben bárki is hasonló elvárásokat fogalmazzon meg.

„A munkaköri leírásomban nincs követelményként megfogalmazva, hogy csináltassak tetoválást a győzelmeink esetén. Így meghagytam az ezzel járó nyomást Zaknek, és bízok benne, hogy lesz még neki néhány!” – viccelődött az olasz csapatvezető.