back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari elnöke megtalálta a párhuzamot Hamilton, Đoković és Biles között

A Ferrari elnöke megtalálta a párhuzamot Hamilton, Đoković és Biles között

-

A sportvilág legismertebb olimpiai bajnokaihoz és hosszú ideig sikeres nagyságokhoz hasonlítja John Elkann a Ferrari legújabb szerzeményét, Lewis Hamiltont.

A Ferrari elnökét Párizsban, a nyári olimpia forgatagában kapta el a Corriere dello Sport egy interjúra, amely során természetesen az F1-es istállóhoz a jövő évtől átigazoló Hamilton is szóba került.

Még ha Hamilton motivációja és elhivatottsága körül nincs is kérdőjel, a januárban 40. születésnapját ünneplő brit életkora továbbra is gyakran felmerül lehetséges hátráltató tényezőként. A Ferrarinak utoljára 1982-ben, Mario Andretti személyében volt 40 évnél idősebb pilótája néhány futamra, Elkann viszont elmondta, nem tart attól, hogy a karrierje fénykorát a Mercedesnél megélő Hamilton már túl lenne teljesítőképességének csúcsán.

„Meg akarja szerezni a nyolcadik címet, a Ferrari pedig szintén nyerni akar, és Lewisszal erősebbek vagyunk. Nem a nyugdíjas éveire jön a Ferrarihoz, és fontos, hogy motivált emberekkel vegyük körbe magunkat, akik tényleg nyerni akarnak” – fogalmazott az elnök.

Hamilton megválthatja a halhatatlanságot, ha bajnok lesz a Ferrarival?

„A Forma-1-ben most tényleg kemény a harc, hiszen négy csapat, a Red Bull, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is nagyon közel vannak egymáshoz. Sokat számít, hogy a maximumot tudjuk kihozni a lehetőségeinkből, a tapasztaltabb versenyzők pedig kiegyensúlyozottabban is teljesítenek, ahogy azt Hamilton és [Fernando] Alonso bizonyítja.”

Az olimpián a 37 évesen címet nyerő szerb teniszező, Novak Đoković, valamint a szertornában 27 évesként már veteránnak számító, mégis három aranyérmet szerző amerikai Simone Biles szolgáltatták a legszemléletesebb példát arra, hogy a sportolók ma már olyan életkorban is a csúcson tudnak maradni, ami korábban még elképzelhetetlen volt. Arra a felvetésre, ami Hamilton is Đokovićhoz hasonló kortalan bajnokként emlegethető-e, Elkann így felelt.

„Ők ketten, akárcsak [Roger] Federer, Biles, [Cristiano] Ronaldo, [Lionel] Messi és [az olasz úszó, Gregorio] Paltrinieri. Elhivatottság és komoly áldozatok árán sikerült leküzdeniük az életkor jelentette fizikai akadályokat. Egyúttal pedig az is igaz, hogy napjainkban az emberek hosszabb ideig élnek, ezzel párhuzamosan pedig a sportolók karrierje is megnyúlik.”

Hamilton az olimpián, Norrist kiütötte a főnöke – így kezdte a nyaralást az F1-es mezőny