16.5 C
New York
kedd, október 22, 2024
KezdőlapFormula 1Leclerc nem hiszi, hogy meg tudja csinálni azt, amit Räikkönen

Leclerc nem hiszi, hogy meg tudja csinálni azt, amit Räikkönen

-

Charles Leclerc vezérletével a Ferrari Austinban újabb győzelmet aratott, így a maranellóiak is bejelentkeztek az F1 konstruktőri vb-címére.

Az F1 követői jól emlékeznek, hogy 2007-ben Kimi Räikkönen közel hasonló reménytelen helyzetből fordítva lett bajnok, mint amennyire most Leclerc szénája nem áll jól ebből a szempontból. A finn akkor közel két győzelemnyi hátrányt ledolgozva nyerte meg a bajnokságot, míg Leclerc lemaradása öt nagydíjjal a bajnokság vége előtt több mint három győzelemnyi (igaz, sprint is lesz még), 79 pont Max Verstappentől.

Ő egyelőre csak a Ferrari F1-es csapatbajnoki címét látja elérhetőnek, az olaszok hátránya 48 pont a McLarentől. „Fogalmazzunk úgy, ha mindent tökéletesen intézünk a szezon végéig, szerintem megszerezhetjük a konstruktőri bajnoki címet, bármit csináljon a McLaren. Ha jobban teljesítünk náluk, sikerülhet” – nyilatkozta Leclerc az austini győzelme után.

„Másképp látom a helyzetet az egyéni tabellán. Még ha jómagam mindent tökéletesen is végzek, úgy gondolom, kellene jókora adag szerencse a bajnoki címhez, és erre nem építhetünk. Elég valószerűtlen, hogy összejöjjön, de amíg matematikailag lehetséges, hinni fogok benne, csak nehéz lesz.”

A Ferrarí számára több pálya kedvezhet a szezon hátralevő állomásain, például a mexikói a nagy leszorítóerővel, vagy Las Vegas a sok egyenessel.

A Red Bull is ugyanúgy trükközött, mint a McLaren?

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]