back to top
KezdőlapFormula 1Norris körökön át küzdött az egójával, Piastri sem volt benne biztos, hogy...

Norris körökön át küzdött az egójával, Piastri sem volt benne biztos, hogy megkapja a győzelmet

-

Bár könnyedén sétált el a kettős győzelemmel a Magyar Nagydíjon a McLaren, a csapat mégis feszültté tette a végjátékot két pilótája között. Lando Norris fontos döntést hozott azáltal, hogy engedelmeskedett a csapatutasításnak, ehhez viszont bele kellett bújnia Oscar Piastri cipőjébe.

Piastri a rajtnál átvette a vezetést a pole-ból rajtoló Norristól, és a második bokszkiállásokig őrizte azt, akkor viszont az üldözőkre való reagálás miatt kedvezőbb stratégiát kapó csapattársa mögé esett vissza a sorrendben. Az ausztrál a második etapban el is követett egy hibát a 11-es kanyarban, ami néhány másodpercébe került, s talán ez is kellett hozzá, hogy utolsó kerékcseréje után a szervizelést nála két körrel korábban megejtő Norris mögött térjen csak vissza a pályára.

A McLaren számára az lett volna az ideális forgatókönyv, ha Piastri autózza az erősebb tempót, így látványtalanul ejthették volna meg a cserét a két pilóta között, ám az ausztrál a verseny utolsó szakaszában már nem volt elég gyors, a különbség köztük csak még nagyobbra nőtt. A csapat körökön át először kérte, majd utasította Norrist arra, hogy lassítson le és adja vissza az első helye Piastrinak, amit végül három körrel a leintés előtt tett meg a brit.

Érthető módon nem volt könnyű a döntés Norris számára, hiszen ő is még csupán egyszeres futamgyőztes, mérnöke azonban arról beszélt neki a rádióban, hogy a csapategység megtartása miatt fontos megtennie ezt a gesztust.

„Nehéz volt, de tudom, hogy Oscar mit tett értem a múltban – mondta Norris a leintést követően az F1 hivatalos csatornájának. – Persze ez most egy kicsit más, ugyanakkor szóltak, hogy engedjem el, és elengedtem. Nagyon nehéz ez, amikor a győzelemért harcolunk. Rengeteget jelent nekem a győzelem, de neki is. Meg kellett próbálnom belebújni az ő cipőjébe, hogy megértsem a helyzetet abból a szemszögből is. Mindannyian önzőek vagyunk, muszáj annak lennünk ebben a sportban. Mindig csak a saját érdekünket nézzük, de beleképzeltem magam a helyzetébe, és a helyes dolgot tettem.”

Norris majdnem ellopta Piastri győzelmét, Verstappen nekiment Hamiltonnak a Magyar Nagydíjon

A McLarennel tavaly debütált Piastri egy ideje közel volt már a győzelemhez, bár a futamok nagy részén árnyalatnyival azért még elmaradt Norristól a teljesítménye. Tavaly a Katari Nagydíjon a sprintversenyt ő nyerte, de azt maga sem tartja teljesértékű F1-es sikernek, most azonban összejött az áttörés – még ha el is ismerte, hogy az utolsó körökben ő sem volt teljesen biztos abban, hogy visszakapja az első helyet Norristól.

„Egy kicsit ideges voltam, de jól kivitelezte a csapat, és szerintem ez volt a helyes döntés. A rajtnál jó helyzetbe hoztam magam, csak a stratégiánkból adódott a különbség – még ha az utolsó etapban nem is volt olyan jó a tempóm, mint azt szerettem volna” – mondta.

„Nagyon-nagyon különleges, tényleg ez az a nap, amiről gyerekként álmodtam, hogy a Forma-1-es dobogó lemagasabb fokára állhatok. Mondjuk a vége egy kicsit komplikált lett, de a rajtnál jó helyzetbe hoztam magam. Köszönetet kell mondanom a csapatnak ezért az elképesztő autóért, mert hatalmas élmény a McLarennel versenyezni. Az egész futamot az irányításunk alatt tartottuk, ami elképesztő érzés.”

A McLarennek elsősorban a konstruktőri bajnokságban lehet esélye még idén a Red Bull ellen, a Hungaroringen elért kettős győzelemmel átugrották a Ferrarit, és 27 pontot hoztak a címvédőkön: jelenlegi 51 pontos hátrányuk pedig ledolgozhatónak tűnik, hiszen még tizenegy futam hátravan a szezonból, ráadásul a Red Bullnak komoly gondjai vannak azzal, hogy mindkét autóval az élen harcoljanak.

Mit tud a Hungaroring, amitől ilyen sok új győztest adott az F1-nek?