back to top
KezdőlapFormula 1Norris magát okolja ki nem kényszerített hibája után – mostanában sok hülyeséget...

Norris magát okolja ki nem kényszerített hibája után – mostanában sok hülyeséget csinál

-

Újabb hibája után Lando Norris úgy érzi, a nyári szünetben maga mögött kell hagynia a rossz sorozatát.

Lando Norris elszalasztotta annak a lehetőségét a Belga Nagydíjon, hogy pontokat hozzon Max Verstappenen, hiszen a negyedik helyről rajtolva közvetlenül a holland mögött a hatodik pozícióban intették le, ami aztán George Russell kizárásával ötödik helyre változott. Mindez annak tükrében csalódáskeltő lehet a McLaren britjének, hogy már a hétvége pénteki napján tudta: Verstappen 10 helyes hátrasorolás miatt legfeljebb a 11. helyről rajtolhat majd, egy esetleges győzelemmel így alighanem jelentős pontmennyiséget faraghat a hátrányán.

Ezek után már az időmérő sem alakult a legjobban Norrisnak, de előzetesen úgy tűnt – és Verstappen is ezt jósolta –, hogy a McLarenek hamar az élre állhatnak. Az egyszeres futamgyőztes azonban ismét nehéz helyzetbe hozta magát, mert most sem sikerült a legjobban a rajtja, az első kanyar kijáratán ugyanis senkitől sem zavartatva a kavicságyba hajtott, amivel számos pozíciót bukott. Mivel a várakozásokkal ellentétben az idén nagyon nehéz volt előzni, hiába volt jó a McLaren versenytempója, Norris győzelmi esélyei már itt elszálltak.

„Egyszerűen lehetetlen volt előzni, szerintem nagyon kevés előzés történt a pályán, a legtöbbet a boxban hajtották végre. Volt azért néhány, de ahhoz legalább 10 körös gumielőny kellett, szóval előzési szempontból ez nehéz verseny volt. Úgy éreztem, hogy gyorsak voltunk, az autó gyors volt” – idézi őt a RacingNews365.com.

Lando Norris, McLaren, Belga Nagydíj
Itt éppen Verstappen előtt, de a 11. helyről induló holland végül előtte végzett / Fotó: McLaren Racing

Norris elmondta, hogy bár szíve szerint nem menne most nyári szünetre, ha már egy hónapos pihenő következik, igyekszik nyomni egy resetet, mert az utóbbi időben túl sok hibát követett el.

„Csak ki kell kapcsolnom. Az elmúlt három-négy versenyen rengeteg pontot adtam el hülyeségek, mint hibák és rossz rajtok miatt. Hogy az első kanyarban próbáltam kimaradni a bajból, próbálva biztosítani, hogy ne jöjjenek nekem, aztán kivezettem magam a pályáról. Ehhez hasonló hülyeségek. Rosszul mértem fel, nem akartam, hogy kiüssenek az első kanyarban, ezért hagytam helyet és rosszul lőttem be a kanyarkijáratot – ecsetelte belgiumi rontását. – A tempónk jó volt, a csapat csodálatos munkát végzett, boldog vagyok és úgy érzem, hogy nem akarok szünetre menni, mert jó formában vagyunk. A versenytempónk is erős volt, de az elmúlt 3-4 versenyen egyszerűen nem úgy ment, ahogy kellene, és rengeteg pontot hagytam az asztalon.”

A pontversenyben Norris lemaradása ezzel 78 pontra nőtt Verstappennel szemben, míg a McLaren 42 pontos hátrányban várja az augusztus végi folytatást a Red Bull mögött.

Verstappen elmondta, mi kellett volna a spái győzelméhez