back to top
KezdőlapFormula 1A Renault Monacóban kezdi az ünneplést: 40 éve vannak a Forma-1-ben

A Renault Monacóban kezdi az ünneplést: 40 éve vannak a Forma-1-ben

-

Ezen a hétvégén Monacóban kezdte meg a Renault azt az ünnepi sorozatát, melynek apropója, hogy a francia gyár 40 éve indult először a királykategóriában. A betontorpedójuk az 1977-es Brit Nagydíjon mutatkozott be, Jean-Pierre Jabouille vezethette a világ első turbómotoros F1-es versenyautóját, az RS01-est.

Pénteken az autó eredeti versenyzőjével újra pályára gurult a sárga porszívó, ráadásul csatlakozott hozzá a négyszeres világbajnok Alain Prost is, aki a márka nagykövete, tanácsadója a mai napig. Ő az egykori RE 40-esét hajtotta, ez már karbonszálas karosszériát kapott, és négy versenyt is nyert vele, sőt majdnem világbajnok lett vele 1983-ban.

Ebből a buliból nem maradhatott ki Nico Hülkenberg sem, ő az új Mégane R.S-st mutatta be először a nagyközönségnek. A Renault Sport Formula One Team további eseményeket is tervez az évben a 40 éves jelenlétük miatt a sportban, melybe további partnereket vonnak majd be, illetve olyan vendégeket, akiknek kulcsszerepük volt a márka Forma-1-ess sikereiben.

Fotók: Tóth Zsombor/racingline.hu

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Renault: 40 éve a Forma-1-ben”]