back to top
KezdőlapFormula 1Sainz lecserélte a Smooth Operatort a ding-dongra?

Sainz lecserélte a Smooth Operatort a ding-dongra?

-

A Spanyol Nagydíjon némi csörte alakult ki Carlos Sainz és Charles Leclerc között a pályán és azon kívül is, de a spanyol pilóta szerint nincs azzal semmi gond, hogy csapattársak néha összecsapnak. Azzal már több, hogy emberek cikket írnak a sárdobálásaikról.

A múlt hétvégi futam harmadik körében Sainz megelőzte Leclerc-t, miközben a monacói nem számított támadásra csapattársától. A két Ferrari össze is ért, a futam után pedig a pilóták elejtettek egy-egy mondatot a mikrofonok előtt, amelyek a kettőjük között kibontakozó feszültségről, a bennük lévő frusztrációról árulkodtak.

Leclerc szerint Sainznak nem ellene kellett volna menőznie, Sainz szerint Leclerc túl sokat reklamál

Leclerc Spielbergben elmondta, hogy már aznap estére rendezni tudták a nézeteltéréseiket, és azóta Sainz is beszállt a tűzoltásba a Ferrari sajtótájékoztatóján: szerinte egy csapat számára éppen az az ideális állapot, ha versenyzőik egyformán gyorsak, ez pedig óhatatlanul is magával hozza az alkalmi összezördüléseket, amik leírására a spanyol érdekes szót választott.

„Charles és köztem nem ez volt az első ding-dong, és nem is ez volt az utolsó. Minden évben van egy-két ding-dongunk. Ez teljesen természetes, amikor két versenyző ugyanazért az aszfaltdarabért harcol 24 versenyen keresztül, miközben az 1-2., 4-5. vagy 5-6. helyekről rajtolunk” – fogalmazott, de nem hagyta abba az új szókreálmány ismételgetését.

„Szerencsére a csapatnak két versenyképes pilótája van, akik minden futamon egymás nyakán vannak, és mindig elő fognak fordulni ilyen kisebb ding-dongok. Ezeknek a ding-dongoknak a számát persze mindig igyekszünk a lehető legalacsonyabban tartani, de a legfontosabb, hogy négy szezonon át végig jó maradt a viszonyunk Charles-lal. Mindig megbeszéltük ezeket a ding-dongokat egymás között, nem volt szükség a csapatfőnök beavatkozására. Én szeretném ezt a médiától is távol tartani, mert egyikünkön sem segít, ha oda kikerül. Ez nem mindig sikerül, és talán ez a legnagyobb hiba.”

Leclerc elmondta, milyen a hangulat közte és Sainz között a verbális csörte után