back to top
KezdőlapFormula 1Schumacherről készült fotókkal zsarolta a családot egy diszkó kidobója – elkapták

Schumacherről készült fotókkal zsarolta a családot egy diszkó kidobója – elkapták

-

Újabb, Michael Schumacher családját ért zaklatási ügyben járt el a német rendőrség. Az elkövető állítólag 15 millió eurót kért a hétszeres világbajnok családjától, hogy cserébe ne ossza meg a fotókat a darkweben.

A Reuters értesülései szerint a német rendőrség lefoglalta azokat a fotókat, amelyekkel Schumacher családjától akart pénzt kizsarolni egy 53 éves elkövető és 30 éves fia. A rendőrség a lappal azt közölte, hogy a birtokukba jutott adattárolókon a Schumacher család magánéletével kapcsolatos fényképek találhatók, a Bild szerint pedig ezek a képek Michael Schumacherről készültek a 2013. december 29-i síbalesete óta.

A Schumacher család szigorú titokban tartja az egykori pilóta állapotát a baleset óta eltelt több mint egy évtizedben, csak a legközelebbi barátai látogathatják, a nyilvánosság pedig egyetlen fotót sem látott azóta a németről. A korábbi F1-es pilótát övező, továbbra is hatalmas érdeklődésből többen is megpróbáltak már jogtalan eszközökkel hasznot húzni, de nemrég például egy mesterséges intelligenciával készült Schumacher-interjú miatt is jogi lépéseket tett a család.

Kártérítést kap Michael Schumacher családja az ízléstelen húzás miatt

A legújabb ügy szálai Dél-Németországba, Konstanzba vezetnek, a Südkurier szerint a Boden-tó partjának legnagyobb diszkója, a Gray kidobójaként dolgozott az apa, akit fiával együtt azzal gyanúsítanak, hogy Michael Schumacherről készült képekkel – amiket bizonyítékként el is küldtek a családnak – zsarolták kiszemeltjeiket. A rendőrség szerint a németországi Wuppertalból vették fel a kapcsolatot a családdal, noha az egyelőre nem ismert, hogyan juthattak hozzá a fotókhoz.

A Bild szerint az elkövetők 15 millió eurót (közel 6 milliárd forint) követeltek Schumacheréktől, aminek elmaradása esetén megosztották volna a fotókat a darkweben. A megkeresést követően a család feljelentést tett a rendőrségen.

Az elkövetőket június 19-én egy szupermarket parkolójában fogták el Hessében, azóta őrizetben vannak, a bizonyítékokat pedig a házkutatás során találták meg.

Az ügy ezzel még nem zárult le, az őrizetbe vett személyekre bírósági tárgyalás vár. A fiatalabb férfi ügyvédeként pedig megjelent a történetben az a Wolfgang Hoppe, aki egy másik sportolóval kapcsolatos botrányos ügyben is főszerepet vállalt már, ő volt ugyanis a védője a 2012-ben doppingolás miatt bűnösnek talált német kerékpárosnak, Jan Ullrichnak is.