back to top
KezdőlapFormula 1Steiner terhesnek érzi a Netflix okozta hírnevét?

Steiner terhesnek érzi a Netflix okozta hírnevét?

-

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elgondolkodott azon, hogy miképp emelkedett a saját csillaga a Netflix Drive to Survive című műsorának köszönhetően.

Steiner szinte azonnal a Netflix Drive to Survive című sorozatának egyik főszereplőjévé vált, amikor a sorozatot először mutatták be a világnak a streaming platformon. Mivel a műsor a sport személyiségére koncentrált, nem pedig pusztán a pályán zajló versenyzésre, a Drive to Survive gyorsan reflektorfénybe hozta Steinert, mivel a sportág laikusabb megfigyelői is imádták a kemény, szókimondó vezetési stílusát.

A műsor révén Steiner olyan hírnevet szerzett magának, amely a Red Bull-os Christian Hornerrel és a Mercedes-es Toto Wolff-fal vetekszik, de elmondta, hogy ez a hírnév egyfajta „teherként” érte. A brit Mirrornak beszélt erről:

„Csak tettem a dolgomat, az emberek pedig szerették, amit csinálok. A Liberty Media és a Netflix a legjobbat hozta ki belőle, és hirtelen egy csomó ember megismert téged! Ez nem olyasmi, amit évekkel ezelőtt kitaláltam, és nem arra gondoltam, hogy „ilyenné kell válnom, másnak kell lennem.”. Egyszerűen így alakult, és néha ez elég nagy teher is. Mindenki téged figyel, sokan felismernek.”

Steiner azonban hajlandó örömmel fogadni saját ismeretlenségének elvesztését, hiszen az F1 figuráinak általános népszerűsége összességében erősíti a sportágat:

„Mindent figyelembevéve a Forma-1-nek ez jó. Amennyiben egy fiatalabb generáció érdeklődik az F1 iránt, az biztosítja a jövőnket. És ez nem csak engem érint – sokan mások is belekerültek. Ez csak a Forma-1 modern korszaka, ez az, amit az emberek látni akarnak. Megadtuk nekik, amit látni akartak, majd hirtelen a középpontban vagy. Most egy kicsit fárasztóbb, mint három-négy éve, de az ember csak számítasz rá, és együtt élsz vele. Ma már több interjút kell adnom. Ugyanakkor mindenkit megkérdezhetsz a csapatból, semmi sem változik.”

Ami pedig azt illeti, hogy személyisége miért váltott ki akkora visszhangot a műsor nézői közt, Steiner úgy véli, azért, mert nincs megjátszás, nincs hamisság abban, ahogyan ő megjelenik:

„Szerintem azért, mert nem változom – lefilmeztek, ahogy dolgozom, nem játszottam meg semmit, és ez az oka annak, hogy nem nézem meg. Eszem ágában sincs megváltozni. Nem hiszem, hogy boldoggá tenne, ahogyan látom magam, vagy ahogyan játszom, ezért a legjobb, ha nem nézem meg, és akkor maradok olyan, aki vagyok, és ugyanazt a munkát végzem. Ha az embereknek tetszik, az remek. Amennyiben nem tetszik nekik, az is rendben van, nem fogom felhúzni magam emiatt. Szerintem az embereknek azért tetszik, mert őszinte, nincs megjátszás. Személy szerint egyáltalán nincsenek közösségi média csatornáim, hála Istennek – az árthatna!”

Jön Steiner első, a Forma-1 kulisszái mögé is betekintést nyújtó könyve!