back to top
KezdőlapFormula SportFormula 2A HWA-nak az idei lesz az utolsó szezonja a Formula 2-ben

A HWA-nak az idei lesz az utolsó szezonja a Formula 2-ben

-

Miután hivatalosság vált, hogy a HWA már nem lesz ott a Formula 3 következő szezonjának rajtrácsán most az is kiderült, hogy a Formula 2-es csapatok is megszűnik a 2021-es szezon végén – számolt be a motorsport.com.

A Formula 3 nemrégiben jelentette be azt a tíz csapatot, akik 2022 és 2024 között versenyezhetnek majd a sorozatukban. Itt derült ki, hogy az eddig megszokott kilenc csapat mellett az újonc Van Amersfoort Racing a HWA csapat helyén szerepelhet majd a sorozatban.

Mosta azonban a korábbi DTM óriás azt is bejelentette, hogy a Formula 2-es projektét is be fogja fejezni annak érdekében, hogy jobban tudjanak koncentrálni a GT és hosszú távú versenyzésben szereplő csapatikra. A HWA még a tavalyi szezonban csatlakozott a Forma-1 előszobájaként is nevezett sorozatba az Arden csapat helyére.

A legjobb eredményüket legutóbbi hétvégén érték el Szocsiban, ahol Jake Hughes szerzett egy negyedik helyezést. Azonban a csapat még ennek ellenére is csak az utolsó helyen áll a csapatversenyben, miután az előbb említett negyedik hely mellett csak egy alkalommal tudta pontot szerezni.

Azt még nem tudni, hogy melyik csapat veheti majd át a HWA helyét a Formula 2-ben a 2022-es szezontól kezdődően.