back to top
KezdőlapFormula SportFormula 3Az utolsó kanyarban dőlt el a bajnoki csata a pályán, így elkerülték...

Az utolsó kanyarban dőlt el a bajnoki csata a pályán, így elkerülték az ennél is nagyobb drámát

-

Leonardo Fornaroli az utolsó kör utolsó kanyarjában előzte meg Christian Mansellt a Forma–3-as bajnokság monzai zárfordulójának főversenyén, így a pályán megszerezte a bajnoki címet Gabriele Mini előtt. Mint később kiderült, egyébként is övé lett volna a végső győzelem, mivel a Prema versenyzőjét kizárták a versenyből.

A Forma–1 árnyékában a zárófordulójához érkezett a Forma–3-as bajnokság Monzában. A hétvége előtt még hatan is rendelkeztek matematikai eséllyel a végső győzelemre. Leonardo Fornaroli 129, Gabriele Mini 128, Luke Browning 123, Arvid Lindblad 113, Dino Beganovic 100, míg Christian Mansell 97 pontot gyűjtött az előző kilenc hétvégén. Az első hármasnak tehát saját kezében volt a sorsa.

Az időmérő, illetve a sprintfutam után viszont már csak négyen maradtak játékban, sőt, matematikailag inkább csak hárman. Fornaroli megszerezte a pole pozíciót, majd a leggyorsabb körrel együtt nyolcadikként ért célba, így 135 egységnél tartott. Mini a kilencedik helyével 130 ponttal várta az főversenyt, míg Browning hatodik lett, így 2 pontra megközelítette a Prema versenyzőjét. Ami az istálló másik két pilótáját illeti, Lindblad nullázott, így csak matematikai esélye maradt, míg Beganovicnak a negyedik helye ellenére annyi sem. Mansell szintén nem szerzett pontot, így ő is kiszállt a csatából.

Vasárnap Fornaroli jól rajtolt, de az 1. kör végén Alex Dunne a szélárnyékot kihasználva megelőzte. A bajnokság szempontjából azonban így is jól állt, úgy pedig pláne, hogy a 2. körben Sami Meguetounif elvette Minitől a harmadik helyet. Ami pedig mindkét olasz versenyző számára jó hír volt, hogy Browning a 3. körben megpördült az Ascari-sikánban, így lényegében kiszállt a bajnoki küzdelemben.

A brit versenyző közvetett módon balesetet okozott, mivel az őt kikerülni igyekvő pilóták közül néhányan összeütköztek, aminek következtében beküldték a biztonsági autót. A 7. körben aztán újraindult a verseny, és nem sokkal később Fornaroli nagyot hibázott az Ascariban, így visszaesett az ötödik helyre. Mini viszont szintén rontott, amit honfitársa ki tudott használni, és feljött a negyedik pozícióba, de ami ennél is fontosabb volt, hogy bajnoki ellenfele előtt haladt.

A 10. körben Meguetounif maga mögé utasította Dunne-t így átvette a vezetést, utóbbi mellett ráadásul Mansell is elment. Sőt, a 15., illetve a 16. körben a két bajnokaspiráns is megelőzte az MP Motorsport versenyzőjét, majd Mansellen is átrágták magukat, vagyis már a második, illetve a harmadik pozícióban mentek.

Két körrel a vége előtt aztán fokozódtak az izgalmak, hiszen Mini a célegyenesben átvette a második helyet. Ezzel még nem örülhetett, akkor viszont már igen, amikor Mansell is visszaelőzte Fornarolit. A Trident pilótája azonban nem adta fel, és az utolsó kör utolsó kanyarjában, a korábban Parabolicának hívott Michele Alboretóban bement az ART versenyzője mellé, aki ugyan lesodródott a pályáról, de összességében szabályosan előzte meg. Ezzel pedig 2 pontot megőrzött, hiszen Mininek már nem volt esélye a futamot megnyerő Meguetounif ellen.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy az utolsó kanyarban végrehajtott előzés valójában nem a bajnoki címet döntötte el, hanem a még nagyobb drámát akadályozta meg. Minit ugyanis túl alacsony guminyomás miatt utólag kizárták, így az egyébként idén egyetlen futamot sem nyerő honfitársa végül 23 egységnyi előnyben végzett előtte a tabellán. Csapata, a Trident viszont 281 ponttal csak második lett a 352 pontos Prema mögött, de az istállók közötti bajnokság már korábban eldőlt.