back to top
KezdőlapFormula SportÍtéletidő Silverstone-ban, nem tudták megrendezni az F3-as futamot

Ítéletidő Silverstone-ban, nem tudták megrendezni az F3-as futamot

-

A brit időjárás szombaton már a pályán zajló eseményekre is kihatással van Silverstone-ban, aminek egyelőre a Forma–3-as mezőny látta kárát.

Noha a Forma–1-es mezőny pénteken megúszta az esőt, amely csak a második szabadedzés legvégére érkezett meg, nagyon úgy fest, hogy a folytatásban nem fogja. Silverstone-ban és környékén már tegnap este hatalmas esőzések voltak, megkeserítve a kempingezők életét, ma pedig már a pályán zajló eseményekre is hatással van az időjárás.

Ennek egyelőre „csak” a Forma–3-as mezőny látta kárát, amelynek sprintfutama nyitotta volna a szombati programot, ám miután már a betétfutamok paddockjából a bokszutcába vezető lassú kör során is alig tudták a pályán tartani az autót a fiatalok (Gabriele Mini ki is pördült a kavicságyba, ahonnan daruval kellett kimenteni), egyértelművé vált, hogy versenyzésre alkalmatlan a pálya.

A rajtot ezután tologatták, majd végül az egész versenyt elhalasztották. Ezek után kérdés, hogy mi lesz a sorsa a magyar idő szerint 12:30-kor kezdődő Forma–1-es szabadedzésnek, majd az F2-es sprintfutamnak és az F1-es időmérőnek, de ha nem javul az idő, alighanem lesz még csúszás, adott esetben halasztás vagy törlés.

FRISSÍTÉS

Az F3-as sprintfutamot helyi idő szerint szombaton este 6 órára helyezték át, ami magyar idő szerint 19 órát jelent.