back to top
KezdőlapFormula SportHalálosan megfenyegették a McLarennél versenyző F2-es címvédőt

Halálosan megfenyegették a McLarennél versenyző F2-es címvédőt

-

Théo Pourchaire a Sauber akadémistájaként jelenleg a McLaren IndyCar csapatában versenyzik, és a legutóbbi futamon elkövetett hibája után halálos fenyegetéseket kapott.

Detroitban Pourchaire az egyik újraindításnál optimistán megpróbált bebújni az argentin Agustin Canapino mellé, de amikor észrevette, hogy ez nem fog sikerülni, már nem tudta megfogni az autóját, nekikoccant riválisának. Ezért meg is büntették, ám ezzel nem ért véget az ügy, mert a Forma-2 címvédőjét a virtuális térben is durván megtalálták (vélhetően Canapino hívei).

„Szomorú vagyok, hogy sok halálos fenyegetést kaptam az elmúlt huszonnégy órában, amiért részese voltam egy kisebb ütközésnek a detroiti versenyen. Remélem, mindenki megérti, hogy mindannyian emberek vagyunk, akik hibázunk. Az viszont nem normális, hogy online zaklatnak. Legyünk kedvesek egymással, légyszi” – írta Pourchaire az X/Twitter felületen.

A McLaren és a Hollinger Juncos csapat (utóbbi az ütközésben vétlen Canapino csapata) közös közleményben hívta fel a szurkolók figyelmét a helyes viselkedésre.

„A közösségi média lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjünk a rajongóinkkal világszerte, de fontos, hogy mindezt tisztelettel és biztonságos közegben tegyük. A zaklatás vagy diszkrimináció semmilyen formáját sem tűrjük, akik ilyesmit csinálnak, azokat nem fogadjuk örömmel az online közösségünkben, és kitiltjuk őket onnan” – jelentették ki.

Érdekesség, hogy az X/Twitter felületén a hírek szerint Canapino lájkolt egy bejegyzést, aminek a szlogenje a “Callum Pourchaire” volt: Canapinot korábbi csapattársát, Callum Ilottot tavaly szintén halálosan megfenyegették, amiért a csapaton belül őt részesítették előnyben az egyik stratégiai döntésnél.

Előre megérezte a balesetet a Monacóban megsérült fotós