back to top
KezdőlapRallyA Toyotának a pontok fontosabbak a győzelmeknél

A Toyotának a pontok fontosabbak a győzelmeknél

-

A Toyota Gazoo Racing csapatvezetője Jari-Matti Latvala kimondta, hogy a legfontosabb céljuk a bajnoki címek megszerzése, még akkor is, ha ez nem jár újabb futamgyőzelmekkel.

- Hirdetés -
[adrotate group="1"]
[adrotate group="7"]

Hétből hat versenyt megnyert eddig a Toyota Gazoo Racing a Rali-világbajnokságon és 59 pontos előnnyel vezetik a csapatok versenyét. Egyéniben Sebastien Ogiernak 52 ponttal van több, mint a harmadik Thierry Neuvillenek. A belgát még Elfyn Evans is megelőzi 15 ponttal.

- Hirdetés -
[adrotate group="2"]
[adrotate group="5"]

A hátralevő öt versenyre ezt az előnyt kell beosztani, hogy a szezonzáró után Japánban kettős sikert ünnepelhessen a csapat.

- Hirdetés -
[adrotate group="3"]
[adrotate group="9"]

Lehet, hogy a versenyzőink inkább a bajnokságot tartják majd szem előtt, ez nagyon-nagyon fontos számunkra. A következő versenyeken az egyéni és a csapatértékelésben kapott pontok fontosabbak, mint a győzelem” – mondta Latvala, aki saját versenyzői pályafutása során nem tudta megszerezni a bajnoki címet. Most csapatvezetőként kettőt is begyűjthet, ehhez az autósportban nem túlságosan bonyolultan hangzó receptet is mellékelte.

„Csak az kell folytatnunk, amit eddig csináltunk: a lehető legjobban felkészíteni az autókat és meg kell győződnünk róla, hogy a versenyzőink számára is minden megfelelő. Ezek után meglátjuk, hogy alakul.”

A csaptversenyben egyértelmű a helyzet, de az egyénien izgalmasabb a kép. Ogier mellett Evans is harcolhat a bajnoki címért. Kérdés, hogy valóban összecsaphat e a két csapattárs, akár már az Ypres Rallyn?

Ha Elfyn ki akarja hívni Sébastient, akkor természetesen egy kicsit kockáztatnia kell. Ha megpróbálja legyőzni őt az nem lesz könnyű, mert Sebastien nagyon jó aszfalton. De azt hiszem az Ypres fekszik majd Elfynnek is, így jó esélyei vannak” – mondta Latvala, de egy kiegészítést is hozzáfűzött.

„Nem szabad elfelejteni, hogy Sebastien nagyon okos. Folyamatosan számolja a pontokat és állandóan a bajnoki cím lebeg a szeme előtt.”

 

- Hirdetés -
[adrotate group="6"] [adrotate group="8"]
ForrásDirtfish

Hírlevél

- Hirdetés -
[adrotate banner="47"]