back to top
KezdőlapRallyHerczig Norbert is készül a Lengyel Rallyra

Herczig Norbert is készül a Lengyel Rallyra

-

A nyolcversenyes ERC szezon a Lengyel Rallyval kezdődik a hétvégén, ahol Herczig Norbert és Ferencz Ramón nagyon komoly felkészülés után kezdi meg a bajnokságot. A SKODA Rally Team Hungária párosa a tavalyi csonka év után harmadik teljes szezonját kezdi meg az ERC-ben.

- Hirdetés -
[adrotate group="1"]
[adrotate group="7"]

A Portugál Rallyval teszteltek a szezonnyitóra Herczigék, és az első napi műszaki hibával együtt is sikerült végrehajtani a tervet: a világbajnoki futamon annyi murvás kilométert teljesítettek, amennyit korábban sosem sikerült a felkészülés során.

- Hirdetés -
[adrotate group="2"]
[adrotate group="5"]

Most derül ki az, hogy azokat a kilométereket amiket a Portugál Rallyn teljesítettünk, hogyan tudjuk átültetni a gyakorlatba, már ismert pályákon” – mondta Norbi az elutazásuk előtt.

- Hirdetés -
[adrotate group="3"]
[adrotate group="9"]

A páros kétszer vett részt a Lengyel Rallyn. 2018-ban egy helyi kiskertet látogattak meg a verseny elején. A második napon pedig egy pördülés is belefért, szerencsére négy kerékre érkezett az autó, folytatni tudták, és 10. helyen értek célba.

2019-ben sem indult jól számukra a verseny. A második gyorsaságin egy defekt vetette vissza Norbiékat, az első nap végén így 10. helyen álltak. A második napon nekik jutott a takarítói szerep, de így is be tudták osztani a gumikat, és ennek köszönhetően az utolsó gyorsaságin is javítottak egy pozíciót és végül nyolcadikok lettek. Az eredményeknél is fontosabb azonban, hogy két alkalommal teljesítették a Lengyel Rallyt, így rengeteg tapasztalaltot összegyűjtöttek, amit most kamatoztathatnak.

„Felfokozott izgalommal várjuk a versenyt, ebben nyilván közrejátszik az is, hogy nyolc hónapja, a Rally Hungary óta nem ültünk autóban olyan versenyen, aminek komoly tétje volt számunkra. Az Eb mezőny megfelel egy világbajnoki mezőnynek is, hiszen nagy nevek is ott lesznek Lengyelországban. Nagyon előkelő rajtszámot kaptunk, ami hízelgő, a 12-es rajtszámmal versenyzünk majd” – mondta Herczig Norbert.

A Lengyel Rallyt először 1921-ben rendezték meg, idén a 100. évfordulót ünneplik. Ennek tiszteletére Varsóban rendezik az utolsó gyorsaságit, ami egy rövid aszfaltos szakasz lesz. Az ezt megelőző 13 gyorsasági azonban murvás, de kicsit más, mint Portugáliában.

„A Portugál versenyhez képest a pályák lazábbak, nem olyan kemény a talaj. Néhol picit homokos, mély a pálya, de vannak keményebb, kövesebb részek is, de közel sem annyira durva, mint Portugália. Más autóbeállítással kell mennünk, az biztos. Az első nap lesz a hosszabb, ott van 28 kilométeres gyorsasági is. Ez a szakasz két évvel ezelőtt nem szerepelt a programban, de három éve mentünk egy részén” – ismertette Norbi a pályákat.

Portugál Rally
fotó: @WORLD

Ahogy Norbi is mondta, és mi is írtunk már róla, nagy nevekből nem lesz hiány. Lukyanuk, Mikklesen, Breen, Gryazin is ott van a nevezési listán, közülük hárman nyertek itt az utolsó négy versenyen. A mezőny többi része sem nyeretlen kétéves, de Herczig Norbert úgy érzi, hogy ennek ellenére elérhetnek egy jó eredményt.

Az óvatos nyilatkozataimat félre kell tennem, és ennyi rutinnal a hátunk mögött már ambiciózusabb célokat kell megfogalmaznom. Azt ugyan még mindig nem mondhatjuk el, hogy nagyon rutinos ERC résztvevők vagyunk, de annyi tapasztalatunk és pályaismeretünk már van, hogy nagyobb célokat tűzzünk ki magunk elé. Az elejétől támadnunk kell. Építhetünk az előző két Lengyel Rallyn elért jó részeredményekre, az idei murván megtett tesztkilométer mennyiségre. Ebben a mezőnyben talán túlzásnak tűnhet, de akkor lennék maradéktalanul boldog, ha az első ötben ott tudnánk lenni. Másfelől azt is látnunk kell, hogy nekünk az aszfalton van jobb lehetőségünk, de a murvás futamokon is fontos pontokat kell gyűjtenünk” – összegzett Norbi.

A Lengyel Rally pénteken 15 órakor kezdődik a kvalifikációval, a célceremónia pedig vasárnap este lesz.

Portugál Rally Shakedown
Fotó: @WORLD
- Hirdetés -
[adrotate group="6"] [adrotate group="8"]

Hírlevél

- Hirdetés -
[adrotate banner="47"]