back to top
KezdőlapTouring CarHív az Ohio: nézd itt a 2. helyről rajtoló Michelisz versenyét

Hív az Ohio: nézd itt a 2. helyről rajtoló Michelisz versenyét

-

Az Egyesült Államokban versenyez ezen a hétvégén a TCR World Tour mezőnye. A Hyundai versenyzői kisajátították az első rajtsort az időmérőn, Mikel Azcona mögül Michelisz Norbert kezdheti meg az első szombati versenyt.

A TCR világszintű bajnoksága a szezon harmadik fordulójára egy olyan helyszínre látogatott, ahol az európai túraautós versenyzők zöme eddig még nem járt: az USA Ohio államában lévő Mid-Ohio versenypályára, ami az autósport-rajongók számára elsősorban az IndyCarból lehet ismert.

Az időmérőn a Hyundai spanyol versenyzője, Azcona dominált: a 2022-es bajnok fél másodperces előnnyel győzte le a 2023-as bajnok és jelenlegi listavezető Micheliszt, így ők ketten állhatnak az első sorba a közép-európai idő szerint szombaton 14:30-kor startoló első futamon. Mögöttük Thed Björk és Ma Csinghua révén két Lynk & Co sorakozik.

Az első verseny élőben vagy akár utólag is megnézhető az alábbi videóban:

Míg helyi idő szerint az első versenyt reggel, a másodikat csak késő délután rendezik, ami közép-európai idő szerint 23:45-öt jelent. Itt a fordított rajtrács értelmében Micheliszé és Azconáé a 9. és a 10. rajthely lesz, míg az élről a GOAT Racing kettőse, Marco Butti és Dusan Borkovic indulhatnak majd egy-egy Hondával.

A második futamot az alábbi videóban közvetítik: