back to top
KezdőlapTouring Car"Neo" Toyotával csapatta Indianapolisban – így lett igazi autóversenyző Keanu Reeves (videó)

„Neo” Toyotával csapatta Indianapolisban – így lett igazi autóversenyző Keanu Reeves (videó)

-

Noha korábban már indult autóversenyen, az elmúlt hétvégén Keanu Reevesből valódi autóversenyző vált Indianapolisban.

A legendás indianapolisi pályán folytatta rövidke autóversenyzői pályafutását a világszerte ismertté a Mátrix című film Neójaként vált Keanu Reeves. A 60 esztendős színészről köztudott, hogy él-hal a motorsportért, így nem meglepő, hogy az amatőr versenyzőknek létrehozott, az elmúlt hétvégén az Indianapolisi 8 órás betétfutamaként rendezett Toyota GR Cupban indult Indianapolisban, ahol az első versenyre a 35 nevezőből a 31. rajtkockát szerezte meg, majd miután elkerült egy első körös balesetet, feljött a 21. helyre. A 45 perces futam féltávja után nem sokkal azonban megpördült, így végül a 25. helyen, a célba érők közül utolsóként végzett.

Videón a megforgás:

A színész a második futamot a 29. helyről kezdte, 6 másodperccel lassabb körrel a pole pozíciót elérő versenyző idejénél, majd a 24. helyen zárt. Ő volt az utolsó olyan versenyző, aki nem körhátrányban ért célba.

„Nem tudom, szórakoztató. A versenyzés szórakoztató. Mindenki ezt mondja, és tényleg az” – összegezte röviden a sorozat közösségi média csatornáin közzétett interjúban, hogy miért vett részt a széria idei szezonjának utolsó állomásán. Autóversenyzőként azonban nem most debütált, hiszen 2009-ben részt vett az IndyCar Long Beach-i versenyének celebfutamában egy első kerék hajtású Scion TC Coupéval – és nyert –, annak az autónak a teljesítménye ugyanakkor jóval elmaradt a GR-kupás Toyotáétól, így a mostani részvétel már inkább volt valódi autóversenyzésnek tekinthető.

Az első futam ITT, a második pedig ITT nézhető vissza.