back to top
KezdőlapTouring CarHiába hencegett jobb helyismeretével Michelisz csapattársa, alulmaradt a hétvége első kihívásában

Hiába hencegett jobb helyismeretével Michelisz csapattársa, alulmaradt a hétvége első kihívásában

-

A TCR World Tour ezen a hétvégén a brazíliai Interlagosban versenyez, a Hyundai pedig ennek jegyében kvízre hívta két versenyzőjét, Michelisz Norbertet és Néstor Girolamit – ami kissé váratlanul magyar győzelemmel ért véget.

A kvízben öt, Brazíliával kapcsolatos állításról kellett eldönteniük egy piros vagy egy zöld tábla felmutatásával a versenyzőknek, hogy azok igazak-e.

Girolami argentin versenyző, de dél-amerikaiként több kapcsolódása van a brazil kultúrkörhöz, ráadásul 2016-ban a teljes szezont végigversenyezte a Stock Car Brasilban, az ország rangos túraautós sorozatában.

„Csak utánozza, amit csinálok, mert én mindent tudok Brazíliáról!” – szúrt oda Girolami Michelisznek a videó elején, amikor a magyar pilóta az ő mozdulatát követően emelte fel ugyanazt a táblát.

A folytatásban azonban nem érvényesült ez a trend, sőt, Girolami kudarcával végződött a kvíz, amit Michelisz 4:2-re megnyert.

@hmsgofficial

🤓 Battle of the Brazil Braniacs 🇧🇷 Does Norbi have the knowledge? Or does Bebu really know everything? #tcr #tiktokpoll

♬ original sound – Hyundai Motorsport

A kvíz állításai:

A riói karnevált decemberben rendezik. – Hamis, mert márciusban. Mindketten eltalálták.

Brazíliában található a világ leghosszabb, 254 km hosszú strandja. – Igaz. Mindketten elrontották.

A Megváltó Krisztus szobrát 1871-ben fejezték be. – Hamis, mert 1931-ben. Michelisz eltalálta.

A Brazília zászlóján olvasható „ordem e progresso” mottó azt jelenti, „kalács és kávé”. – Hamis, mert jelentése „rend és fejlődés”. Mindketten eltalálták.

A valaha mért legnehezebb anakonda 227 kg volt. – Helyes, Michelisz eltalálta.

Mutatjuk a Magyar Nagydíj és Michelisz hétvégi versenyének menetrendjét

A valódi erőfelmérő persze majd az interlagosi pályán jön, ahova Michelisz a tabella éllovasaként, 150 ponttal érkezett, míg Girolami 114 ponttal az ötödik. Az időmérőt ma 20 órakor, a két futamot vasárnap 16:05-ös és 19:35-ös kezdéssel rendezik. A magyar pilótával ellentétbe az argentin már versenyzett Interlagosban – meglátjuk, az ilyen jellegű helyismeret többet számít-e!