back to top
KezdőlapTouring CarNagy nyomásnak ellenállva nyert futamot Michelisz egy világhírű, de számára új pályán

Nagy nyomásnak ellenállva nyert futamot Michelisz egy világhírű, de számára új pályán

-

Michelisz Norbert megszerezte szezonbeli második futamgyőzelmét a TCR World Tour interlagosi fordulóján, ám előnye a tabella élén ezzel együtt is csökkent.

A túraautós elitsorozat a szezonja féltávjához érkezett az év negyedik állomásán, a brazíliai Interlagosban, ami a Forma-1-ből jól ismert, ám az európai túraautósok többsége, így a tabellát 22 ponttal vezető Michelisz sem versenyzett még itt korábban. A mezőnyt ezúttal a TCR dél-amerikai bajnokságának tagjai töltötték fel, s olyan ismerős neveket találhattunk közöttük, mint a 2008-as Szingapúri Nagydíj ütközésbotrányában aktív szerepet játszó Nelson Piquet Jr., vagy a most 49 éves Norberto Fontana, aki 1997-ben négy F1-es futamon rajthoz állt a Sauberrel.

Az időmérőt Santiago Urrutia nyerte, miközben Michelisz csak a 10. helyre kvalifikált – ami viszont rajtelsőséget jelentett számára a második futamra.

Az elsőn, ami a hosszú biztonsági autós periódus miatt is kevés akciót hozott, a Hyundai magyar versenyzője a hatodik helyig kapaszkodott fel, a győzelmet pedig a Honda elhappolta a Lynk & Co elől azáltal, hogy Esteban Guerrieri lerajtolta Urrutiát, majd 10 másodperces előnyt autózott ki a célig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Norbert Michelisz (@nmichelisz) által megosztott bejegyzés

A rövid szünet után startoló második versenyen Michelisz mellett Ma Csing-hua leselkedett az első sorban, ám a magyar pilóta megtartotta a vezetést az 1-es kanyarban, s a közvetlen riválisaitól való meglógását segítette, hogy a többieknek néhány brazil versenyzőt is meg kellett előzniük.

A verseny nagy részében Ma komoly nyomást gyakorolt Micheliszre, szinte minden körben bepróbálkozott az 1-es kanyarban, többnyire a külső ívre pozícionálva Lynk & Cóját, ám a Hyundai pilótája jól zárta az íveket, nem kínálva lehetőséget az előzésre. Pár körrel a vége előtt Ma egy széles kanyarvétellel látszólag elengedte maga mellett csapattársát, Thed Björköt, ám a svéd már nem tudott felzárkózni Michelisz mögé, akinek így befutója tehermentesen lezajlott: a hamarosan 40. életévébe lépő pilótának a vallelungai szezonnyitó után idén másodszor szólt a himnusz.

Guerrieri azonban itt is elhozott egy negyedik helyet, ráadásul az időmérős második helyéért is kapott tíz pontot, így összességében 14 egységet faragott hátrányából a továbbra is listavezető Michelisszel szemben, s 15 pontnyi lemaradással most a Honda versenyzője lépett elő a legközelebbi kihívóvá.

A hétvége előtt Micheliszhez legközelebb álló Yann Ehrlacher és Mikel Azcona dobogó nélkül maradtak, ráadásul előbbi egy kiesést is elkönyvelt. Nem volt jó hétvégéje a harmadik Hyundaijal Néstor Girolaminak sem, aki jobb helyismerete dacára mindkét futamon kalamajkába került, s csak egy 11. és egy 13. helyet hozott el. Ám a pontversenyben továbbra is sokan lőtávolban vannak, elvégre egy győzelemért 30, egy pole-ért pedig 15 pontot lehet kapni. Még hat verseny van hátra a szezonból, a következő kettőt az uruguayi El Pinarban rendezik augusztus első hétvégéjén, ahol már tavaly is megfordult a TCR World Tour.

A bajnokság állása: