back to top
KezdőlapTouring CarNagy Dániel egy ütközéssel együtt is átvészelte második futamát a Hungaroringen

Nagy Dániel egy ütközéssel együtt is átvészelte második futamát a Hungaroringen

-

A Zengő Motorsport Mercedesét vezető Nagy Dániel a 18. helyről rajtolva 22.-ként ért célba a GT Open hungaroringi fordulójának második versenyén, ahol beugróként szerepelt a csapat a hétvégén.

Ez az eredmény ugyan rosszabb, mint a szombati versenyen szerzett 20. hely, ezúttal viszont a kalamajkából sem maradt ki a magyar versenyző.

„Életem végéig emlékezni fogok erre a hétvégére, hálás vagyok, hogy ilyen élményben lehetett részem! A rajtnál megálltak előttem az egyenesben, én pedig nem tudtam elkerülni az ütközést. A sérüléssel együtt behoztuk az autót 22. helyen” – fogalmazott Nagy, akinek autóján a koccanás következtében megrongálódott a hűtőrács.

A szombatinál tíz perccel rövidebb, egyórás futamon Simon Connor Primm és Leonardo Feliziani Pulcini kettősének Lamborghinije győzött.

A hungaroringi versenyhétvége sűrű programjában szerepelt több formaautós utánpótlás-széria is, a GB3, az Euroformula Open és az európai Formula Regional. Utóbbi számít a legrangosabbnak, az F3 és az F4 közötti kontinentális bajnokságként tekinthetünk rá: itt mindkét futamot a Ferrari akadémiájának finn versenyzője, Tuukka Taponen nyerte.