back to top
KezdőlapTouring CarDobogóra állt hazai versenyén Válint Bence a Ferrari bajnokságában

Dobogóra állt hazai versenyén Válint Bence a Ferrari bajnokságában

-

A 19 éves Válint Bence megőrizte a vezetést a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe bajnokságában a Balaton Park Circuiten rendezett forduló után.

A szombati versenyen a második helyről rajtolt Válint Bence, de az első kanyarban ketten is megelőzték és kiszorították a pályáról, így a negyedik pozícióból kellett visszakapaszkodnia. A magabiztosan versenyző magyar pilóta egy pozíciót tudott javítani a verseny alatt, mely többször is majdnem káoszba fulladt: egyszer a célegyenesre való kigyorsításkor csapódott a falnak az egyik Ferrari, egyszer pedig az első szektor végén koccantak többen, és egy hajszálon múlott, hogy nem lett belőle óriási baleset. A teszteken domináló Giacomo Altoé rajt-cél győzelmet aratott, Válint Bence a harmadik helyen ért célba első hazai versenyén.

„Nagyon jól éreztem magam a hazai közönség előtt, köszönöm, hogy ennyien kijöttek megnézni. Szerencsétlen verseny volt, sajnos az első kanyarban hátulról belém jöttek. Lehet, hogy a futómű is megsérült egy kicsit” – mondta a díjátadó ceremónia után pezsgőben úszó magyar versenyző.

Ferrari Challenge, Balaton Park, Válint Bence
Fotó: Murányi Gábor

„Két pozíciót vesztettem a rajt után, a tempónk megvolt a második helyre, utol is értem a másodikat, de nem maradt már idő, hogy megelőzzem. Sajnos az időmérőn a változó körülményekre nem jól lőttük be az autót, és én is hibáztam, a holnapi napra ezeket ki fogjuk javítani.”

Vasárnap a negyedik helyről rajtoló Válint már az első kör végére javított egy pozíciót, miközben az egész hétvégén remeklő Giacomo Altoé átvette a vezetést. Egy darabig Válint tartotta a lépést a második helyen autózóval, majd körről körre lassult a tempója. A fiatal pilóta végül a bokszba hajtott, ahol a Ferrari Budapest – Rossocorsa csapata lecserélte a jobb első kerekét, majd visszaengedte a pályára, ám egy 30 perces versenyen ez egy tőrdöféssel ér fel, kategóriájában csak az ötödik helyen ért célba. „Nem titkolom, óriási csalódás, hogy a szombati harmadik hely után a versenyhétvége második napján nem sikerült dobogóra állnom” – nyilatkozta csalódottan a futam után.

A bajnoki pontversenyben Válint Bence megőrizte vezető pozícióját 46 ponttal. Mögötte 44 egységgel az osztrák Philipp Baron, 34-gyel pedig a mindkét Balaton Parkban rendezett futamot megnyerő olasz Giacomo Altoé áll, aki ezen a hétvégén mutatkozott be a bajnokságban.

Dobogóra állt Losonczy Levente a TCR Europe salzburgi hétvégéjén