back to top
KezdőlapTouring CarWTCRTovább fogyott az előnye, de éllovasként várja a szezonzárót Michelisz Norbert

Tovább fogyott az előnye, de éllovasként várja a szezonzárót Michelisz Norbert

-

A szombati első verseny után vasárnap a második futammal folytatódott és zárult a TCR World Tour kínai versenyhétvégéje Zhuzhou-ban.

Vasárnap a fordított rajtrácsos versennyel zárult a TCR World Tour kínai állomása. A pole pozícióból Michelisz Norbert egyik csapattársa, Néstor Girolami kezdett, mellőle pedig a GOAT Racing versenyzője, Marco Butti indult. A hazaiak hőse, Ma Qing Hua a harmadik helyről azonban hamar megelőzte Buttit, míg a negyedik helyre a szombati második helyezett Esteban Guerrieri ért fel az ötös kanyarban, miközben összekoccant a TCR China éllovasával, Martin Xie-vel, ami miatt utóbbi később feladni kényszerült a futamot.

Guerrieri a 2. körben csapattársát, Buttit megelőzve feljött a 3. helyre, majd érkezett az első biztonsági autós fázis az Audiját törött jobb első futóművel leparkoló Hu Heng miatt. Ezután a pályabírók teszetoszaságát figyelhettük, akiknek 6 körbe telt biztonságos helyre vinni a lerobbant autót. A verseny a 9. körben folytatódott, annak második felében pedig nagyrészt Girolami vezetett, Ma Qing Hua azonban az utolsó körre minden addiginál jobban felzárkózott rá, majd a 4-es kanyarban támadást indított az első helyért. A két autó összeért, majd a következő néhány kanyarban a két pilóta fej-fej mellett haladt, és végül Ma került ki győztesen a csatából, amivel megnyerte a hazai futamát.

A dobogó legalsó fokát végül nem az utolsó körben technikai probléma miatt lelassuló Guerrieri, hanem Yann Ehrlacher szerezte meg. A 4. helyen a 10. pozícióból felzárkózó Santiago Urrutia zárt, mögötte a lelassuló Guerrieri lett az 5., Butti a 6., a 15. (!) pozícióból előretörő Rob Huff a pedig a 7. A 6. helyről rajtoló Michelisz Norbert végül a 8. helyen futott be úgy, hogy csapattársa, Mikel Azcona a végén elengedte őt. A spanyol a 9. helyen zárt, míg Thed Björké lett az utolsó pontszerző pozíció.

Michelisz Norbert a november 14. és 17. között esedékes makaói szezonzáró előtt így továbbra is vezet az összetettben (274 ponttal), ám az előnye tovább olvadt és már csak 10 pont a második helyre előrelépő, 264 pontos Guerrieri előtt. A bajnokság 3. helyén Björk áll 255 ponttal, őt Ehrlacher (251) és Azcona (247) követi.