back to top
KezdőlapTouring CarWTCRTarquini ellopta a show-t a Lynk & Co-tól utolsó hazai versenyén

Tarquini ellopta a show-t a Lynk & Co-tól utolsó hazai versenyén

-

Olaszországban is folytatódott a tendencia, miszerint a Pau után ismét dupla győzeteseket avatott a világkupa mezőnye, ezúttal a Lynk & Co pilótákon volt a sor.

A Cupra pilóták az első, a Hyundaiosok a második részben hullottak ki az időmérőn. A hazai hős, Tarquini technikai problémák miatt nem is tudott részt venni a Q2-ben, így csak Audi és Lynk & Co pilóták jutottak a szétlövésbe.

Bajnoki éllovasként Ehrlacher futotta a leggyorsabb időt, a magyarok közül, Boldizs a 18., Tassi a 11., Michelisz pedig a 7. helyen zárt.

Az első versenyen a hungaroringi győztes, Santiago Urrutia diadalmaskodott, miután az első körben elvesztette, majd visszavette Guerrieritől a vezetést. Az argentin a végén a veterán Coronel ellen is veszített egy pozíciót, így csak a harmadik lett.

Micheliszre Muller jött fel, mögöttük azonban Girolami lemaradt, így csak egy autóval szemben kellett védekeznie. A második helyért folytatott csata miatt a verseny végén fel tudott zárkózni Guerrierire is. Muller támadása miatt előzni nem tudott, így maradt negyedik.

Hátrébb Vernay elment Ehrlacher mellett, és már Tarquini próbálkozott, de végül Huff használta ki a helyzetet, és ment el a hazai versenyző mellett. Az olasz végül mindkettejükön áthámozta magát. Utóbbival szemben ráadásul az utolsó körben volt sikeres a támadása.

A második futamban végül javított az éllovas francia, gyakorlatilag rajt-cél győzelemmel válaszol a riválisok jó eredményére.

A harmadik helyről induló Thed Björk Magnusszal ütközött, és emiatt visszaesett a rajtnál. A második ütközést Girolami és Vernay produkálta, ami gyakorlatilag mindkettejük versenyének véget vetett.

Magnus és Vervisch egymással összedolgozva védekeztek Muller ellen a dobogó fennmaradó helyein.

A verseny legnagyobb felzárkózását Tarquini produkálta, a legjobb tízen kívülről, Michelisz mellett is elment, és lett ötödik a futam végén.

Michelisz hetedik helye mellett, egy másik magyar, Tassi is szerzett pontot a 12. helyen. Miután az első versenyen visszaesett, Huff másodjára a legjobb 10-ben zárt, Zengő legjobbb hétvégi eredményét produkálva.

Továbbra is Ehrlacher vezet az összetettben, a Lynk & Co pilótája 35 ponttal van a második Vervisch előtt. Az utolsó hétvégén, Szocsiban 60 pontot lehet majd szerezni.