back to top
KezdőlapETRCKiss Norbert előtt még a legnagyobb ellenfele is meghajolt – így teljesített...

Kiss Norbert előtt még a legnagyobb ellenfele is meghajolt – így teljesített a magyar versenyző a Nürburgringen

-

Németországban, a Nürburgringen folytatódott a hétvégén a 2024-es kamion Európa-bajnokság, Kiss Norbert ismét remek teljesítményt nyújtott.

A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert az idei sorozatban eddig szenzációsan versenyzett, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta pedig már a pénteki időmérő edzésen jelezte, ezúttal is a győzelemért száll harcba. A legjobb időt autózva most is megszerezte az első rajthelyet – ahogy eddig idén mindig.

A szombati első futamon az összetettben második helyen álló Jochen Hahn indulhatott Kiss Norbert mellől, de a Révész Racing versenyzője remekül startolt. Harc a második helyért folyt Hahn, Lenz és Albacete között, a spanyol húzta végül a rövidebbet, miután összeért az egyik némettel. Ettől kezdve folyamatosan elhúzott Kiss Norbert, és végül magabiztosan nyerte a hétvége első versenyét.

„Jó volt a rajtom, és egy kicsit megléptem a többiektől, így biztonságosan fordulhattam el az első kanyarban. Azt láttam, hogy a hátam mögött nagy csata zajlik, ebből szerencsére kimaradtam, és végül sikerült egy újabb jó versenyt teljesítenem. Köszönöm a csapatnak a munkát, jól sikerült az autó beállítása, sokat dolgoztunk ezért a szabadedzésen” – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második futamán, a fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről startolhatott a MOL által is támogatott magyar pilóta. Két helyet azonnal javított a rajt után, de a folytatásban Lenz három körön keresztül tartotta magát, ám végül sikerült bebújni mellé. Nagyon nehéz előzni a Nürburgringen, de sikerült Kursim elé kerülni, így már a negyedik helyen haladt féltávnál Kiss Norbert. Lukas Hahn következett, de közben édesapja, Jochen Hahn megérkezett Norbi mögé. Végül előbb a Révész Racing versenyzője, majd a fiatal német is elhagyta a pályát, melyet Jochen Hahn kihasznált, és átvette a harmadik helyet. Ettől kezdve nagy csata folyt az összetett első két helyezettje között, és utolérték az élen haladó kettőst. Rodrigues mellett mindketten elmentek, és Halmot követték az utolsó kör kezdetén. Végül nem változott a sorrend, a szezon egyik legizgalmasabb versenyét Halm nyerte Hahn és Kiss Norbert előtt. A Révész Racing pilótája így szombaton egy újabb győzelem mellett egy harmadik helyet szerzett, és idén továbbra is minden verseny után dobogóra állhatott.

Vasárnap az első futamon ismét az összetettben második helyen álló Jochen Hahn indulhatott Kiss Norbert mellől. A start ezúttal nem sikerült jól, Hahn és Lenz is megelőzte a címvédőt, de még az első körben sikerült visszavenni a második helyet. Ettől kezdve egy ötszörös és egy hatszoros Európa-bajnok harcolt a győzelemért. A negyedik körben egy pillanatra már sikerült Hahn elé kerülni, de a német végül visszaverte a támadást. Folyamatosan üldözte riválisát Kiss Norbert, az utolsó körben pedig sikerült kifékeznie, így megnyerte az első futamot Hahn és Lenz előtt. A leintés után Jochen Hahn nagyon szimpatikusan meghajolt a magyar versenyző előtt, ezzel is elismerve teljesítményét. Ez volt Kiss Norbert 13. győzelme idén!

„Nagyon nehéz verseny volt. A rajt után kidobta a váltó a fokozatot üresbe, és ez elég volt, hogy megelőzzenek. A folytatásban végig Jochen Hahn mögött autóztam, próbáltam közel maradni hozzá. Azt az előzési pontot már korábban kinéztem magamnak, és az utolsó körben volt esélyem, hogy megelőzzem, nagyon későn fékeztem, és sikerült elé kerülnöm. Remek verseny volt, örülök a győzelemnek” – értékelt a verseny után Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos második futamon a 8. helyről rajtolhatott a MOL által is támogatott pilóta, de egy kör alatt két pozíciót javított. Az ötödik körben Lenz előzése közben kicsit megcsúszott az autó, ez ugyan némi időveszteséggel járt, de sikerült a pályán maradni. Féltávnál már a negyedik helyen haladt Kiss Norbert, és mindent megpróbált, hogy felérjen a dobogóra. Az utolsó körben Lenz és a magyar versenyző egyszerre érkezett a célegyenesbe, de a német három tized másodperccel megelőzte, így Norbi ezúttal a negyedik helyen végzett. A versenyt Albacete nyerte. A kamion EB szeptember elején Csehországban folytatódik.

Már zajlik a készülődés a Magyar Nagydíjra – galéria