back to top
KezdőlapFormula 1Kicsit ciki, ahogy Hamilton nem emlékezett a fiatal riválisa nevére

Kicsit ciki, ahogy Hamilton nem emlékezett a fiatal riválisa nevére

-

Lewis Hamilton csak 9. lett az Azeri Nagydíjon, és a futam nagy részében két olyan fiatal pilótával csatázott, akiknek együttes életkora szinte megegyezik az övével, és akik együtt még annyi F1-es versenyen sem indultak, mint ahány vb-címet a brit szerzett.

Hamilton sok nehézséggel szembesült a hétvégén, mert büntetést kapott új motor használata miatt, majd nem jól rakták össze az autóját, ezért nagyon különös módon kellett vezetnie. Hosszan harcolt a Williamsnél nemrég debütáló Franco Colapintóval, valamint a Haashoz az eltiltott Kevin Magnussen helyére behívott Oliver Bearman-nel, közöttük ért célba.

A hétszeres világbajnok a leintés után sportszerűen gratulált mindkettejüknek és pacsizott velük az autóból kiszállva, de később ahogy a Sky Sportsnak nyilatkozva dicsérte őket, Colapintóra gondolva nem jutott eszébe a „kölyök neve” (lásd a második Twitter/X linken). A körülötte lévők kisegítették, és nemsokára talán már kapásból beugrik majd a neve, hiszen Colapinto teljesítménye egyelőre lenyűgöző, aki az F1-ben 1982 óta az első pontot szerző argentin versenyző.