back to top
KezdőlapFormula 1Így látja Bottas az F1-es jövőjét

Így látja Bottas az F1-es jövőjét

-

Továbbra sincsen konkrét hír azzal kapcsolatban, hogy Valtter Bottas hol folytatja a pályafutását a 2025-ös szezonban. A finn pilóta magabiztos, és szerinte helye van az F1-es rajtrácson.

A 2025-ös pilótapiac legfőbb mozgatórugója nem más, mint a Ferraritól az idei év végén biztosan távozó Carlos Sainz. A spanyol pilóta kivár, hogy megfelelő időt adjon magának a döntés meghozására. Azonban miután a Red Bull második ülése elkelt és a Mercedesnél sem valószínű, hogy ő lesz a befutó, így a Williams és az Audi maradt számára a két reális lehetőség.

Pihenés helyett Bottas kiizzasztotta magát a következő verseny előtt

Sainz várakozása Bottasra és a csapattársára, Csou Kuan-jüre is hatással van. A tízszeres futamgyőztesnek nem sok esélye van arra, hogy továbbra is a hinwili istálló alkalmazásában maradjon. A finn egyetlen esélye az lehet, ha Andreas Seidlék nem fogják tudni megszerezni Sainzot, és így külsős jelöltként maradhatna a csapatnál, amelyet a 2022-es szezon óta erősít.

A Mercedes egykori kiválósága azonban nem bízza a véletlenre a dolgokat, és sajtóértesülések szerint a Williamsszel, az Alpine-nal és a Haasszal is tárgyal egy esetleges szerződésről.  Bottas tisztában van azzal, hogy rövidesen a saját kezébe kell vennie az irányítást, különben az is megtörténhet vele, hogy hely nélkül marad.

„Gyorsan kell választanom – árulta el Bottas a Kanadai Nagydíjon adott nyilatkozatában. – Az én oldalamról még semmi sem lett aláírva, de továbbra is dolgozom a lehetőségeimen, hogy megtehessem a szükséges lépésemet.”

„Az Audi nagyon sokáig hajlandó várni. Ez azonban rólam nem mondható el, és így ugyan ez a csapat is egy opció nekem, de nem hiszem, hogy túlságosan sokáig várhatok még a döntéssel. Emiatt szeretném felgyorsítani a dolgokat.”

„Magabiztos vagyok a jövőmmel kapcsolatban, de ebben a sportban addig semmi sem számít biztosnak, amíg alá nem írtatok mindent. A jelenlegi helyzetemet nézve azt mondanám, hogy nem aggódom. Az elkövetkezendő egy vagy két hét nagyon érdekes lesz.”

Azonban Bottas nem mindig volt olyan kényelmes helyzetben, mint a mostani csapatánál. Amikor a finn pilóta a Mercedesnél versenyzett, az új szerződései csak és kizárólag egyetlen évre szóltak, és szerinte ez tette lehetővé azt, hogy jobban kezelje a mostanihoz hasonló bizonytalan helyzeteket.