back to top
KezdőlapFormula 1Lemondott a Ferrari technikai igazgatója – már sejthető, hogy hova tart

Lemondott a Ferrari technikai igazgatója – már sejthető, hogy hova tart

-

A Brit Nagydíj után egy nappal a Ferrari bejelentette a hírt, ami erős sejtésként már hetek óta tartotta magát a Forma-1-es paddockban. Távozik a posztjáról Enrico Cardile, a csapat technikai igazgatója.

A Ferrari formája ugyan visszaesett a Monacói Nagydíjon aratott győzelem után, s pár futam óta már csak negyedik erőnek számít a mezőnyben, Cardile távozása aligha közvetlenül ehhez kötődik, egy ideje ugyanis olasz források már beszámoltak azon értesülésükről, hogy az olasz szakember elfogadta az Aston Martin ajánlatát, s a silverstone-i istállóhoz tart.

„A Scuderia Ferrari HP bejelenti, hogy Enrico Cardile elhagyja a vállalatot, ezzel lemond a karosszéria technikai igazgatójának posztjáról. Cardile a Ferrarival eltöltött közel két évtize után nyújtotta be a lemondását, így azonnali hatállyal átmenetileg a csapatvezető, Frédéric Vasseur felügyeli a karosszériarészleget. A csapat köszöni Enrico sok éven át folytatott munkáját” – áll a hétfőn kiadott közleményben.

A 49 éves Cardile 2005-ben kezdett el a Ferrarinál dolgozni, de sokáig a márka endurance-versenyprogramjánál ténykedett. 2016-ban érkezett meg az F1-es csapathoz, ahol néhány év alatt fellépdelt a létrán a technikai igazgatói posztig, amit csupán 2023 óta töltött be.

Bár a hír aligha érte váratlanul a maranellóiakat, Vasseur ideiglenes kinevezése a posztra mégis azt sugallja, hogy a Ferrari nem tudta biztosítani a folytonosságot azzal, hogy azonnal átadja Cardile feladatait az utódjának.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office