back to top
KezdőlapFormula 1A McLaren elnöke üzent a kanapén söröző F1-szakértőknek

A McLaren elnöke üzent a kanapén söröző F1-szakértőknek

-

A McLaren döntött arról, hogy teljes mértékben beáll Lando Norris mögé az egyéni bajnoki cím érdekében, ami Oscar Piastri számára járhat fájdalmas lemondásokkal.

Ettől korábban ódzkodott a wokingi csapat, mert a múltban is ritkán részesítették előnyben bármelyik pilótájukat, de belátták, hogy Norris csak úgy előzheti meg Max Verstappent az egyéni pontversenyben, ha nem vesz el tőle pontokat a csapattársa. Oscar Piastri elvileg hajlandó lemondani akár a győzelemről is csapattársa javára, miután konzultált a McLaren csapatfőnökével, Andrea Stellával.

Zak Brown, a McLaren elnöke hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy Piastri hosszú távon emiatt bármiféle hátrányban részesülne. „Oscar mindent meg fog tenni, hogy segítsen. Szerencsés vagyok, hogy két elsőszámú versenyzőm van, de most Lando áll olyan helyzetben, hogy matematikailag is látja, érzi [a lehetőséget a vb-címre]” – mondta a Dale Jr. Download podcast adásában.

„Csapatként fogunk együtt dolgozni, hogy megnézzük, hogyan segíthetjük Landót. Ez néhány versenyig, bizonyos ideig tesszük. Ha két futam után csökkentjük [Norris] lemaradását, folytatjuk tovább így, de ha Max nyer két futamot, Lando kiesik, akkor matematikailag szinte minden elszáll, és újra megengedjük Piastrinak, hogy támadjon.”

A McLaren azt csiripeli Piastrinak, jó befektetés neki, ha segíti Norrist

A döntés érett egy ideje, mert Piastri többször kitette a könyökét Norris ellen csatázva is, így a brit már vesztett pontokat miatta, míg Verstappen nem találkozott hasonló problémával a saját csapattársa esetében. Brown reagált a döntést már korábban követelők véleményére is.

„Vannak, akik a kanapén ülve, sörrel a kezükben megmondják, hogyan kellene irányítani a csapatot, de ez nem ilyen egyszerű, főleg olyankor, amikor mindkét pilóta elsőszámú. Mindkettejükkel helyesen akarunk bánni, egyik pilóta sem akar vízhordó lenni” – jelentette ki.

„Oscar előtt hosszú karrier áll, sok futamot fog nyerni. Jövőbeli világbajnok, de tudja, mi a lényeg most, és hogy Landónak segítség kell. Készen áll segíteni, mert mindketten hosszú ideig a McLarennél akarnak maradni.”

Norris hátránya nyolc nagydíjjal a bajnokság vége előtt 62 pont Verstappentől.

Végre részleteket is megtudtunk Piastri titokzatos sérüléséről