back to top
KezdőlapFormula 1Ezek a pálcikaemberek jövőre F1-es pilóták lesznek

Ezek a pálcikaemberek jövőre F1-es pilóták lesznek

-

Egy felnőttkorban járó rajongó akár minden évben elszörnyülködhet azon, hogy hozzá képest egyre fiatalabb és fiatalabb versenyzők kapnak Forma-1-es versenyzői ülést, de a két legújabb sztár, Oliver Bearman és Andrea Kimi Antonelli már tényleg a pilóták egy egészen új generációjának sorát nyitják meg.

Persze a Forma-2-ben idén csapattársként versenyző két pilóta imázsának alakításához kell az is, hogy munkaadójuk, a Prema Forma-1-es csapatokat is leköröző tempóban gyártja a vicces közösségi médiás tartalmakat az utánpótlásszériákban ténykedő versenyzőivel, ugyanakkor bármely más F1-es pilótáról lehetetlen elképzelni, hogy újonckorában sötétben világító fénycsöveket magára aggatva táncoljon a kamerának.

@prema_team

Here to brighten your FYP with some real performance 🕺🕺 #F2 #PREMARacing @Ollie Bearman

♬ Iko Iko (My Bestie) (feat. Small Jam) – Justin Wellington

A következő hétvégére már második F1-es beugrását is megkapó, jövőre Haas-szerződéssel rendelkező Bearman 2005-ös, a Mercedes által bejelentett Antonelli pedig 2006-os születésű, 2025-ben 19, illetve 18 évesen kezdik meg első teljes szezonjukat a királykategóriában.

Érkezésük a mezőny utóbbi debütánsaihoz képest is jelentős ugrás lesz, hiszen Oscar Piastri a 2001-es, Liam Lawson a 2002-es, a Williamsnél frissen ülést kapott Franco Colapinto pedig a 2003-as generációhoz tartozik. Bearman minden idők harmadik legfiatalabb F1-es pilótája lett, amikor idén Dzsiddában már rajthoz állhatott a Ferrarival, jövő márciusban pedig Antonelli fogja őt leszorítani erről a helyről. Várakozások terén szintén a legizgalmasabb érkezőknek számítanak azóta, hogy 2019-ben Lando Norris, George Russell és Alexander Albon egyidejűleg betoppant az F1-be.

Azoknál a Prema-videóknál pedig már nehéz is eldönteni, hogy kinek is kellene magát igazán öregnek éreznie, amelyeknél Bearman és Antonelli egy-egy (tőlük azért nem olyan sokkal fiatalabb) gyerek kérdéseire válaszolva adnak interjút. A gyerekek nem voltak kíméletesek, sorban szembesítették a két fiatal pilótát egy sor olyan kellemetlen vagy egyenesen veszélyes forgatókönyvvel, ami megtörténhet velük az autóban, a fejreállástól a tüsszentési kényszerig. És igen, karrierjük meglehetősen korai szakaszában átestek az autóba pisilés kötelező kérdésén is, amire mindketten azt felelték, hogy szenvedve, de visszatartják az ingert, noha Antonelli tud olyanokról, akik nem átallnak menet közben elvégezni a dolgukat.

A Mercedes jövő évi olasz pilótája emellett azt a furcsa történetet is megosztotta, hogy egyszer megpróbált a trófeájával aludni, de álmában annyit mozgolódott, hogy az összevágta az arcát.