back to top
KezdőlapFormula 1A 6 helyet veszítő Péreznek elege van a találgatásokból, főnökének viszont abból,...

A 6 helyet veszítő Péreznek elege van a találgatásokból, főnökének viszont abból, hogy alig szerez pontot

-

A 2. rajthelyről induló Sergio Pérez előtt ott volt a lehetőség, hogy jó benyomást tegyen a Red Bull vezetőire az F1-es jövőjét érintő döntés előtt, de nem tudott élni vele. Christian Horner szerint a spái teljesítmény nem fog számítani.

Pérez hosszú időmérős gyengélkedést szakított meg azáltal, hogy a Belga Nagydíjon a rajtrács második helyére állhatott fel, ám azzal együtt sem tudott élni a lehetőséggel, hogy csapattársa, Max Verstappen csak a mezőny közepéről startolt, így rá koncentrálhatott volna az istálló egy a dobogós helyekért folyó harcban.

A mexikói a rajtnál pozíciót veszített Lewis Hamiltonnal szemben, a versenyét azonban a gyengén sikerült második etap pecsételte meg. Ennek végére Verstappen is mögé került, Pérez pedig végül csak a 8. helyen ért célba, három hellyel csapattársa mögött – ez végül eggyel javult George Russell kizárása miatt, de az összkép ettől nem lett fényesebb, és ezt a mexikói is elismerte a leintés után.

„Nagyon rossz versenyünk volt. Az első etapban még jól indult, de aztán a másodikat nagyon komplikálttá tette, hogy közepes keverékeken maradtam. Amikor oda kellett tennem magam, a gumikopás rendkívül intenzív volt, emiatt csak nagyon rövid etapot futottam, ennek pedig komoly hatása volt a végeredményre. De összességében egyszerűen nem volt meg a tempónk.”

Nem tudni, mi lesz Pérez sorsa, de a Red Bull kommunikációja alapján esély van rá, hogy a nyári szünet után már másnak, Daniel Ricciardónak vagy Liam Lawsonnak adják az ülését a konstruktőri tabella első helyének megtartása érdekében.

„Korábban már elmondtam, és többé nem fogok válaszolni a jövőmmel kapcsolatos spekulációkra – felelte Pérez az F1 hivatalos csatornájának azon kérdésére, hogy mit jelenthet a spái eredmény a továbbiakra nézve. – Teljesen elkötelezett vagyok a csapat iránt. Sok mindent végig kell vennünk közösen, hogy felkészüljünk a szezon második felére. Elegem van ezekből a találgatásokból, mindent elmondtam, amit el kellett mondanom. Ideje elmenni egy kis pihenőre, újracsoportosítani az erőinket a csapattal, majd újra nekivágni.”

Marko elárulta, mikor döntenek Pérez sorsáról a Red Bullnál

Christian Horner nyilvánosan továbbra sem beszél Pérez ülésének fenyegetettségéről, ám a csalódást keltő spái eredmény után is csak megismételni tudta, hogy két, erős pontszerző helyeken befutó pilótára van szüksége a Red Bullnak.

„Szerintem Max jó versenyt futott, hiszen a 11. helyről 5. lett, és a legközelebbi bajnoki ellenfele előtt végzett, vagyis tovább növelte az előnyét. Checo pedig a 2. helyről lett 8., a leggyorsabb körrel. Ezt alaposan át kell néznünk. Természetesen nem akartunk hátrafelé haladni, mint ahogy nyilvánvalóan Lando [Norris] sem hatodik akart lenni a negyedik rajthelyről” – mondta.

„Ennek a napnak semmire nem lesz hatása Checót illetően. Szükségünk van arra, hogy mindkét autóval pontokat szerezzünk. Láthatjuk, hogy a McLaren újabb 7-8 pontot hozott rajtunk a konstruktőrök között, ezt a folyamatot pedig meg kell állítanunk. Vissza kell vágnunk a nyári szünet után.”

Russell szíve megszakad, a Mercedes szerint Hamilton is megérdemelt győztes