back to top
KezdőlapFormula 1Az őrjöngő Verstappen elmondta, mi volt az utolsó csepp a pohárban

Az őrjöngő Verstappen elmondta, mi volt az utolsó csepp a pohárban

-

A Magyar Nagydíjon Max Verstappen többször kikelt magából, kérdőre vonva a Red Bull hibás stratégiai döntéseit.

Verstappen elég vehemensen beszélt már az autóban ülve is, majd miután az egyik riporter felhozta neki, hogy egyesek szerint túllőtt a célon, őket nemes egyszerűsséggel elküldte „a p*csába”. A holland ugyanis nem tudta megszerezni a 3. helyet, amivel mentette volna a menthetőt egy olyan napon, amikor a McLaren kiemelkedett a mezőnyből, a Red Bull kifogásolható stratégiája és a Lewis Hamiltonnal való ütközés után csak az 5. helyen ért célba.

Bár a címvédő előnye még mindig 76 pont Lando Norris előtt a tabellán, az utóbbi hónapok alapján már egyáltalán nem tűnik olyan biztosnak, hogy negyedszer is világbajnok lesz idén, ráadásul a csapata Hungaroringre hozott fejlesztései sem hoztak áttörést. Verstappen arra utalt, hogy a Magyar Nagydíjon a Red Bull hozzáállása idegesítette fel, és a tévedést beismerő üzenetek lecsillapították volna.

„Nagyon rossz verseny volt. Minden rosszul sült el, a stratégia pocsék volt. Tudjuk, milyen nehéz itt előzni, erre pont azt kellett volna csinálnom. Próbáltam harcolni, de ezzel is időt vesztettem” – mondta a vele rendszeresen exluzív interjúkat készítő Viaplay-nek, némileg talán már kevésbé lüktető adrenalinnal.

Verstappen nem hibázott a Hamilton elleni ütközésben, a felügyelők érthetetlen indoklást adtak

„Az első alkalommal figyelni kellett az elévágásra, ami nem jó, de benne van a pakliban. Utána ismét beragadtam Hamilton mögé, akit nem előztem meg, majd ismét forgalomba jöttem ki, lekörözöttek közé. Nem értem az egészet, szörnyű volt.”

„Ostoba észrevételeket kaptam a rádióban. Ha elismerik, hogy nem volt ideális, amit kitaláltak…azzal megnyugtattak volna. Ehelyett rátettek még egy lapáttal, és az volt az utolsó csepp a pohárban.”

Kérdés természetesen az is, Verstappen nyűgösebb volt-e a szokásosnál amiatt, hogy egészen hajnalig a szimulátorban versenyzett a virtuális spái 24 órás viadalon. Helmut Marko „ostobaságnak” nevezte ezt a feltételezést, és rámutatott, hogy pár hónapja Imolában (ahol nyert) még később tért nyugovóra, ahol szintén hajnalig versenyzett online.

Max bioritmusa eltér más emberekétől, számára nem szokatlan időpontban ment aludni. Zandvoortban arra sem ébredt fel délelőtt 10-kor, hogy helikopterek szálltak a motorhome-ja fölött. Eleget aludt” – jelentette ki.

Megszelídíteni Norrist – a McLaren csapatfőnöke lepasszolta a nehéz feladatot