back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen az idegesítő probléma ellenére érzi a javulást

Verstappen az idegesítő probléma ellenére érzi a javulást

-

Verstappen Red Bulljának kerekei vonakodtak az aszfalton maradni, de a címvédő legalább már látta a javulás jeleit.

A hétvégi azerbajdzsáni versenyen sem a Red Bull diktálta az iramot, de a csapat már annak is örülhet, hogy Sergio Pérez révén dobogós eredményért harcolt önerőből, és nem úgy nézett ki a helyzet, mint az előző versenyen, Monzában, ahol a Ferrari, a McLaren és a Mercedes egyértelműen föléjük kerekedett.

A 6. helyen célba érő Verstappen szerint az időmérő előtt a beállításokkal hozott rossz döntés ütött vissza, amivel a kockáztatás ezúttal nem vált be, de megemlítette, hogy elmozdultak a gödör aljáról.

„Már az időmérőn is az zavart, ami a versenyen is a legnagyobb problémám volt, hogy az autóm sokszor ugrált az aszfalton, elvesztette a folytonos kapcsolatot vele. A lassú kanyarokban az egyik kerék mindig felemelkedett az aszfaltról, emiatt rengeteg idő vesztettem. A féktávokon is sokat ugrált és csúszkált emiatt a kocsi. Ez nagyon sok nehézséget okozott” – nyilatkozta a Viaplay-nek.

„Az autót jobbnak éreztem, mint korábban, összességében javult a viselkedése. Mindig próbálunk javítani rajta a változtatásokkal, de ezek a változtatások sajnos rontottak rajta. Előtte megtaláltam az összhangot az autóval, de a változtatásoktól ez sajnos elveszett. A futam azonban megmutatta Checo [Pérez] esetében, hogy amikor elégedettebb volt az autóval, az jobban teljesített. Ismét harcképesek vagyunk.”

A bajnokságból hét nagydíj maradt, Verstappen előnye 59 pont Lando Norris előtt. Bakuban sokat segített neki, hogy a legközelebbi üldözője balszerencsés volt az időmérőn, ezért nem tudott sokat faragni a hátrányából.

A Mercedes rosszul rakta össze Hamilton autóját, akinek még soha nem kellett így vezetnie