back to top
KezdőlapRookiesBalszerencsés ütközés pecsételte meg Hideg Ádám eredményeit Valenciában

Balszerencsés ütközés pecsételte meg Hideg Ádám eredményeit Valenciában

-

[adrotate group="1"]

Nem sikerült pontszerző helyen zárnia Hideg Ádám gokart világbajnoki
ezüstérmes autóversenyzőnek a spanyol F4 bajnokság Valenciában rendezett elmúlt hétvégi fordulóján, miután a szombati első versenyen történt ütközésben megsérült az autója.

[adrotate group="6"] [adrotate banner="172"]

A Cram Motorsport versenyautóját vezető magyar tehetség jól kezdett, szombaton a pontszerző helyek közelében autózott, amikor hátulról eltalálták az autóját, ez pedig rányomta a bélyegét a vasárnapi napra. A Hungarian Motorsport Academy 16 éves versenyzője csaknem 40 fős mezőnyben versenyez a spanyol bajnokságban, ahol több mint 25 újonc – köztük Hideg Ádám – harcol a helyezésekért és a bajnoki pontokért.

A kaposvári születésű pilóta a hétvégét értékelve elmondta, voltak jobb és
rosszabb pillanatai az időmérőkön és a futamokon is, bár a szombati kvalifikáció
elsülhetett volna jobban.

[adrotate group="3"]

„Volt egy kis probléma, ami miatt két-három perccel később tudtam kimenni a pályára, de úgy érzem, hogy ha az nincs, akkor a 14-15. hely környékére jók lettünk volna” – mondta Hideg Ádám. Hozzátette, a szombati futam jól indult, annak ellenére, hogy a pálya koszosabb oldaláról rajtolt. Sikerült feljönnie a 13. pozícióba, aztán viszont az első kanyarban az egyik riválisa hátulról nekiütközött, autójának hátsó szárnya letört, a felfüggesztés pedig elgörbült, így fel kellett adnia a viadalt.

-Hirdetés- [adrotate group="8"]

„Kár érte, mert a pontszerzés közelében voltunk és biztos vagyok benne, hogy a 13. helyezésnél rosszabb nem lett volna az eredmény. Sajnos vasárnap valami nagyon félrement, de meg kell még néznünk a csapattal, hogy mi volt ennek az oka, mert az ütközés után átnézték az autót és minden rendben volt, viszont elképzelhető, hogy maradt olyan sérülés, amit nem vettünk észre” – fogalmazott a magyar versenyző.

„Igazából nem volt tempóm sem az időmérőn, sem pedig a futamokon. Az időmérőn a gyors kanyarokban nem tudtam bevinni a sebességet, a lassúakban tolta az orrát az autó, a féktávokon pedig nagyon instabil volt. Az is lehet, hogy nagyon félrementünk a beállításokkal, mert a csapattársam tempója is visszaesett szombathoz képest. Sajnos a vasárnapi első verseny rajtjánál lefulladt az autó, ebben vélhetően én is hibás voltam, az utolsó futamon pedig a 29. helyről rajtolva az első három körben elég sokat tudtam előre jönni, de a tempó nem volt az igazi. Az autó bal hátulja nagyon rázott, furcsa hangja volt a motornak és a váltásokra is érdekesen reagált. A végére nagyon belassultam, de igyekeztem védekezni az utolsó körökben. A versenyszituációk egyébként az egész hétvégén jók voltak, de vasárnapra hiányzott a tempó, és ki kell még vizsgálnunk, hogy ez miért történt” – nyilatkozta a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport
Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője.

Hideg Ádám öt forduló, azaz 15 verseny után az összetett 17. helyén áll, az
újoncok külön értékelésében pedig a 11. pozíciót foglalja el az F4-es spanyol
bajnokságban.

A csodálatos Williams-újonc remeklése boríthatja Bottas terveit

[adrotate group="2"]
- Hirdetés -
[adrotate group="10"]