back to top
KezdőlapTouring CarÁtesett a GT Open tűzkeresztségén Nagy Dániel, de nem hiba nélkül

Átesett a GT Open tűzkeresztségén Nagy Dániel, de nem hiba nélkül

-

Új kihívást vállalt a Zengő Motorsport és Nagy Dániel azáltal, hogy beneveztek a Hungaroringre látogató GT Open hétvégéjére. A magyar versenyző a 18. helyen ért célba a szombati versenyen, de büntetést kapott.

Az elmúlt napok hősége után borús, viharos idő fogadta a túraautós mezőnyt és kísérősorozatait a mogyoródi versenypályán. A GT Open időmérője vizes pályán zajlott, amin Nagy a 22. helyre kvalifikálta a Mercedes AMG GT3 Evót a 30 nevező közül. A sorozatban hagyományosan két versenyző osztozik minden autón, és a futam bokszkiállása során pilótacsere történik, ám lehetőség van egyfős nevezésre is – a Zengő pedig az egyike volt a mezőny mindössze két egységének, amely így járt el.

A futam már száraz pályán, továbbra is hűvös időjárás mellett zajlott, Nagynak pedig sikerült javítania néhány pozíciót, a 18. helyen intették le a 28 célba érkező közül. Utólag azonban kiszabtak rá egy 5 másodperces időbüntetést, mivel túl korán hagyta el a bokszutcát, amikor megérkezett kerékcserére és tankolásra. A GT Openben van egy kijelölt minimális időtartam, amennyit mindenképpen a bokszutcában kell tölteniük az autóknak, ezzel gondoskodva arról, hogy a pilótacserék biztonságosan, kapkodás nélkül megtörténhessenek. A Zengő közlése szerint azonban Nagy a megengedett időnél 0,61 másodperccel korábban áthajtott a bokszkijáratot jelző vonalon. Az ilyen hibák általában a csapatnak róhatók fel, hiszen ők mérik az időt, hogy autójuk a limitidő letelte után a lehető legkorábban, de ne túl korán hagyja el a bokszutcát.

A versenyt a hétvégére a bajnokság 6. helyén érkező Christopher Haase és Simon Reicher párosa nyerte egy Audival.

Vasárnap egy újabb időmérőt és versenyt teljesít a mezőny, előbbit 9:15-ös, utóbbit 13:45-ös kezdettel.