back to top
KezdőlapEnduranceApja legendás Mercedesét vezette Mick Schumacher (videóval)

Apja legendás Mercedesét vezette Mick Schumacher (videóval)

-

Mick Schumacher korábban apja több F1-es autóját, köztük egy 2011-es Forma–1-es Mercedest is kipróbálhatott, most pedig a sportautózás aranykorának egyik legendás példányába ülhetett bele.

Bizonyára sokan tisztában vannak vele, hogy mielőtt 1991-ben bemutatkozott a Forma–1-ben, Michael Schumacher a Mercedes gyári pilótájaként a sportautózás fénykorát jelentő C-csoportos világbajnokságban versenyzett, és 1991-ben a Le Mans-i 24 óráson is elindult, majd az ötödik helyen végzett. Ez idő alatt a későbbi hétszeres világbajnok a Mercedes C11-essel is versenyzett (a főképen Michael Schumacherrel a volánnál látható 1989-es C9-es utódja), amellyel a gyártó 1990-ben világbajnok lett, noha a Le Mans-i 24 óráson a verseny világbajnokságon kívülinek minősítése miatt nem indult el.

V12-es F1-es motorokat megszégyenítő üvöltéssel halt meg a sportautózás aranykora (videó)

Noha a vb-címet a Mauro Baldi–Jean-Louis Schlesser duó szerezte meg 9 futamból 7 győzelemmel, egyszer a Jochen Mass-Michael Schumacher kettős is nyert, míg előbbi egy alkalommal Karl Wendlingerrel ünnepelhetett. Mivel a C-csoportot az addiginál is drágábbá tevő új szabályok miatt a Mercedes 1991 végén kiszállt, a C11-es lett az utolsó C-csoportos Mercedes, aminek fennmaradt példányai a mai napig feltűnnek különböző bemutatókon és történelmi versenyeken.

Az 5 literes ikerturbós V8-assal hajtott, 905 kg-os, akár 960 lóerős leadására képes szörnyeteget pedig a Mercedes videója alapján most Mick Schumacher, a gyártó F1-es istállójának tartalékja vezethette. A 25 esztendős pilóta az Alpine WEC-csapatában már belekóstolhatott a modern hosszú távú versenyzésbe, a legutóbbi versenyen pedig első dobogójának örülhetett.

Mick Schumacher és a C11-es: