back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari előző csapatfőnökének esze ágában sem lett volna leigazolni Hamiltont

A Ferrari előző csapatfőnökének esze ágában sem lett volna leigazolni Hamiltont

-

Mattia Binotto szerint Charles Leclerc tökéletesen alkalmas lenne arra, hogy vezesse a Ferrari bajnoki hadjáratát, Lewis Hamilton leigazolása viszont azt sugallja, hogy a csapatnál szemléletváltás történt.

Lassan már belátható közelségben van Hamilton és a Ferrari még télen bejelentett együttműködésének kezdete, hiszen ha a szezon végi tesztre a Mercedes még nem is engedi át a pilótáját, akkor is már csak két és fél hónap van hátra, hogy érvénybe lépjen az új szerződés.

Nemrég Leclerc beszélt arról, mire számít a hétszeres világbajnok csapattársaként 2025-ben, de az elmúlt hónapok során mindenki kifejtette már a véleményét az F1 történetének egyik legizgalmasabb szerződéskötéséről, aki csak a paddockban összetalálkozott egy mikrofonnal. Újabban éppen Juan Pablo Montoyát lehet idézni, aki szerint ha a Ferrari jót akar, akkor Hamilton köré építi az autót, aki ezesetben régi önmagát nyújtva bajnoki cím közelébe fogja azt vezetni.

Sainz egy feladatot még teljesítene a Ferrarinál, de fél, hogy visszaköszön a Hungaroring

Nem ilyen túláradó optimizmussal beszélt a Hamilton-faktorról Mattia Binotto, aki 2019 és 2022 között a Ferrari csapatfőnöke volt, ugyanis elmondása szerint ha még mindig ő töltené be az immár Frédéric Vasseur által birtokolt pozíciót, akkor nem igazolta volna le a britet.

„Nem. De nagyon jól teszi, hogy átmegy a Ferrarihoz, egyezek a döntésével” – mondta Binotto a Corriere della Serának.

Bár Vasseur már a juniorszériákból közelről ismeri Hamiltont, amikor még csapatfőnöke is volt a britnek, Binotto nem a személyes kapcsolatokkal indokolja, hogy miért döntött volna másképpen.

„Azért, mert a Ferrari más versenyzőket helyezett a középpontba. És ha a csapatnak már van egy tehetsége Leclerc személyében, akkor szerintem vele kellene eljutni a célig” – magyarázta Binotto, aki ma már az Audi F1-es projektjét vezeti.

Tegyük hozzá, a Ferrarinál nem elsősorban csapatfőnöki döntés volt Hamilton megkörnyékezése – az elnök, John Elkann már évek óta puhatolózott a britnél, aki végül az előző holtszezonban adta be a derekát.

A Ferrari elnöke addig nem szállt le Hamiltonról, amíg az igent nem mondott