back to top
KezdőlapFormula 1Volt iskolatársa kikotyogta, hogy Adrian Newey megy-e a Ferrarihoz

Volt iskolatársa kikotyogta, hogy Adrian Newey megy-e a Ferrarihoz

-

Adrian Newey jövője egyre inkább körvonalazódik, volt iskolatársának megjegyzése pedig újabb jel arra, hogy a tervezőzseni hol köthet ki 2025-ben.

Miként arról nemrég beszámoltunk, sajtóhírek szerint mostanra az Aston Martin az egyértelmű favorit az Adrian Newey-ért zajló versenyben, és a silverstone-i istálló tűnik a Red Bulltól távozó tervezőzseni következő csapatának. Mindez azt jelenti, hogy a kezdetben a sztármérnökkel szóba hozott Ferrari Newey nélkül marad, a maranellóiakat az évek során többször is visszautasító szakember pedig nagy valószínűséggel soha nem lesz a Scuderia alkalmazottja.

Az Autosport információi szerint a Red Bull és Newey közötti megállapodás részeként a mérnök szeptemberig nem beszélhet a jövőbeli terveiről, így nem csoda, hogy a múlt héten a Sky News-nak is csak annyit mondott erről, hogy „Nem tudom, jelenleg az RB17-es hypercaron dolgozom, aztán pedig kiveszek egy kis szabadságot. A múlt héten elmentem hét napra, és szerencsénk volt az időjárással is. Végigmentünk a déli parton a kutyáinkkal egy régi Aston Martin DB6-ossal, és remekül szórakoztunk.”

Miután Newey Aston Martinnal kocsikázott, ott volt az F1-es Brit Nagydíjon, ahol tiszteletét tette az ismert brit autós újságíró, a BBC Top Gear című műsorának egykori házigazdája, Jeremy Clarkson is. A Newey-t gyerekkora óta ismerő, vele egy állami iskolába járó műsorvezető pedig a holland Viaplay-nek eleresztett egy igen erős célzást arra vonatkozóan, hogy Newey hova nem fog szerződni. „Akarnak egy kis exkluzívat? Tudom, hogy Adrian Newey Oxfordshire-ben, és nem Maranellóban keres házat.

A jelenet:

 

Clarkson állításait persze senki nem erősítette meg, de amennyiben tényleg így van, az egy újabb igen erős jel arra nézve, hogy a Red Bull zsenije nem fog a Ferrarihoz szerződni. De persze azt sem jelenti, hogy biztosan az Aston Martinhoz megy, hiszen az Alpine, a Haas, a Williams és a Mercedes főhadiszállása sincs messze.

Verstappen aggódhat, hogy Newey másik csapathoz viszi ötleteit a 2026-os autóról