back to top
KezdőlapFormula 1Hülkenberg lesz az Aston Martin és a Mercedes tartalék pilótája

Hülkenberg lesz az Aston Martin és a Mercedes tartalék pilótája

-

Hivatalossá vált, hogy Nico Hülkenberg lesz a Mercedes és az Aston Martin tartalékpikótája. A német versenyzőnek ezzel megvan a lehetősége, hogy ideiglenesen visszatérjen az F1 mezőnyébe, ha az előbb említett két csapat versenyzőjével történne valami, ami miatt nem tudnának rajthoz állni.

Hülkenberg a hírt saját maga jelentette be a Servus TV műsorában, ahol egy műsorba hívták meg sztárvendégnek. A Renault egykori pilótája a szerepéből adódóan gyakran jelen lesz majd a Forma-1-es Paddockban a 2021-es szezon folyamán.

Hülkenberg a tavalyi szezonban is rajthoz állhatott három versenyen a Racing Point csapatával. Először a két silverstonei hétvégén Sergió Pérez kiesése miatt, majd az Eifel Nagydíjon Lance Stroll betegeskedése miatt ülhetett autóba.

Az Aston Martin csapatfőnöke Otmar Szafnauer biztosan örül a hírnek, ugyanis a szakember a korábbiakban azt nyilatkozta, hogy szívesen látná Hülkenberget a csapatnál állandó tesztpilótaként.

A Mercedesnél ugyanakkor kevesebb esélye lehet a beugrásra, ugyanis Lewis Hamilton egyszer már túlesett a koronavíruson és ha Valtteri Bottasszal történne valami, akkor Toto Wolffék valószínűleg megint George Russellt fogják preferálni a tapasztalt német pilóta helyett.