back to top
KezdőlapFormula 1Hülkenberg új alsógatyában, közös fürdéssel várja eltiltásból visszatérő csapattársát

Hülkenberg új alsógatyában, közös fürdéssel várja eltiltásból visszatérő csapattársát

-

Egyik legerősebb pályáján tér vissza az F1 körforgásába Kevin Magnussen, ahol középcsapatoknál ténykedő pilótaként egészen különleges eredményességi mutatóval rendelkezik. Csapattársa, Nico Hülkenberg furcsa meglepettésel készül.

A magas páratartalom és általában naplemente után is magas hőmérséklet mellett zajló Szingapúri Nagydíj, ráadásul egy rendkívül kanyargós pályán az F1-es szezon legnagyobb fizikai igénybevételének veti alá a versenyzőket. Martin Poole, Hülkenberg trénere a Haas weboldalán részletezi, milyen különleges előkészületeket igényel ez a verseny, az egyedüli olyan a szezonban, amelyre külön edzéstervet dolgoznak ki, s amit már júliustól beépítenek a pilóta tréningprogramjába.

A csapatok szokatlan felszereléssel is készülnek erre a hétvégére: dézsákkal, ugyanis a versenyzők rendszeresen jégfürdőt vesznek, hogy testhőmérsékletüket megpróbálják alacsonyan tartani, illetve csökkentsék a túlhevülés veszélyét. Mindez olyan alapvető fontosságú Szingapúrban, hogy a pilóták rendszerint még vasárnap, a rajtrácsra kivezető kör után is visszasietnek a garázsba, hogy a rajt előtti utolsó szabad perceiket is a jéghideg vízben töltsék – árulta el Poole.

Magnussen az Azeri Nagydíjtól való eltiltását követően erre a hétvégére vissza is kapja autóját a Bakuban tizedikként záró Oliver Bearmantől, s tiszta lappal, nulla büntetőponttal vághat neki a szezon utolsó hét futamának. Mint a Haas csapatvezetője, Komacu Ajao rámutatott, a szezon legnehezebb pályája a dán pilóta egyik kedvence és erőssége, amit a rendszerint a mezőny második felébe tartozó autóival kimagasló eredményekkel ugyan nem tudott megmutatni, ám tavaly, a csapat nehéz évében a 10. hellyel pontot szerzett itt, ráadásul 2018-ban és 2019-ben egyaránt ő futotta a verseny leggyorsabb körét, ami egy Haastól mindenképp meglepetés, még ha kései kerékcsere után is születtek.

Torz rekordot terjeszt az újoncról az F1-es média – értelmet adtunk neki, és meglepő névre bukkantunk

A hétvégi előzetesként kiadott sajtóközleményben Magnussen nem tett említést a kellemetlen eltiltásról, ellenben Hülkenberg beszélt egy a dánnal tervezett fura közös programról.

„Új sisakot fogok viselni, ami az autókhoz hasonlóan jól mutat az esti fények alatt. Emellett ismét jégfürdőzünk majd Kevinnel, így vettem valami különlegeset, amit felvehetek!” – lengette be egy olyan ruhadarab érkezését, amire a német vélhetően nem minden rajongója kíváncsi.

Az biztos, hogy a hétvégén a csapatok elárasztják majd a közösségi oldalaikat félmeztelen, jégfürdőző versenyzőiket ábrázoló tartalmakkal, ha pedig az alábbi videóból indulunk ki, amelyben Magnussen tavaly Szingapúrban a túl kicsi dézsa miatt emelt szót, könnyen lehet, hogy a Haas egy olyan új fejlesztéssel készül, amelyben mindkét versenyző elfér…