back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes összezavarja a nézőket, és a McLaren is meg meri tenni,...

A Mercedes összezavarja a nézőket, és a McLaren is meg meri tenni, amit a Red Bull nem

-

A McLaren, a Mercedes és a Red Bull kisebbik csapata is egyedi autófestéssel vesz részt a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén.

A szezon első két állomása után ismét villanyfényes versenyt rendeznek, és több csapat úgy döntött, ehhez méltó autófestés dukál. A Red Bull nem tartozik ezek közé, mert az eredeti tervüket felülírva úgy döntöttek, nem használják a szurkolók körében meghirdetett verseny egyik győztes alkotását, mert a „festék előre nem látott és nemkívánatos súlyt ad az RB20-ashoz”, márpedig a Red Bullnál perpillanat minden gramm és ezredmásodperc számít.

A McLaren, a Mercedes és az RB viszont kiöltözteti az autót, méghozzá különböző apropókból: utóbbi kettő egy-egy szponzor kapcsán, míg a wokingiak a múlt előtt tisztelegnek. A McLaren „Legend Reborn” (Legenda Újjászületve) néven visszacsempészte az 1980-as évek második és az 1990-es első felét a festésbe azzal, hogy az akkor időszak piros-fehér Marlboro-dizájnjából átemelték a fehér csíkot a kocsi hátuljára.

A Mercedes régi partnere, a Szingapúr államával szomszédos Malajziához kötődő Petronas 50. születésnapja előtt tiszteleg a különleges zöldes színárnyalattal, amivel viszont bizonyára könnyen összetéveszthetők lesznek az autói az Aston Martinokkal, pláne a villanyfényben. Az RB pedig a ruházati szponzora, a HUGO miatt választott olyan színösszeállítást, ami a kocsi kinézetét egy farmernadrághoz teszi hasonlóvá, az oldaldobozokon például ötletes megoldás a cipzár.

A Szingapúri Nagydíj idején használt festésekről alább láthattok képeket, valamint a McLaren esetében egy videót.

A McLaren autója így fog kinézni:

A Mercedes autója így fog kinézni:

Fotó: Mercedes-AMG F1

Az RB autója így fog kinézni:

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool