back to top
KezdőlapFormula 1Pálfordulás történt Verstappen és a Mercedes közeledésében

Pálfordulás történt Verstappen és a Mercedes közeledésében

-

Azok után, hogy az év nagy részében nyilvánosan flörtölt Max Verstappennel, Toto Wolff letett azon tervéről, hogy a Mercedeshez vigye a háromszoros világbajnokot.

A szezon első hónapjai ideális táptalajul szolgáltak ahhoz, hogy a legjobb formában lévő pilóta és az előző évtized domináns csapata közeledni kezdjenek egymáshoz: már télen kiderült, hogy a Ferrarihoz tartó Lewis Hamilton ülése 2025-re megüresedik a Mercedesnél, Max Verstappent pedig a Red Bull belharca taszította a kijárat felé, ráadásul nyáron el is illant a csapat domináns formája.

Bár a csapatok és a versenyzők a jövőt illető puhatolózásaikat rendszerint igyekeznek titkolni a nyilvánosság elől, Wolff ebben az esetben más taktikát választott, és nyíltan beszélt róla, hogy néhányszor egyeztettek Verstappennel, apjával és menedzserével annak reményében, hogy már 2025-re a Mercedesben lássa a hollandot.

Az ősz közeledtével aztán ezek a hangok elhalkultak, Verstappen szóbelileg megerősítette, hogy nem szándékozik máris elhagyni a Red Bullt, a Mercedes pedig szeptember elején bejelentette, hogy Andrea Kimi Antonelli képében egy újonc versenyez majd George Russell mellett jövőre.

Leclerc reméli, Hamiltontól megtudja, hogyan kell bajnokságot nyerni

Miután pedig összeállt a 2025-ös pilótapárosa, Wolff a csapategység számára ártalmasnak érezte volna, ha továbbra is egy másik versenyző körül járnának a gondolatai, miközben Antonellivel és Russell-lel egyaránt hosszú távra tervez.

„Leállunk – idézi az Autosport a Verstappen-hadjáratról beszélő Wolffot. – Mint azt már korábban is említettem, mi és Max tábora is nagyon hasonlóan állunk hozzá ehhez a dologhoz, és a versenyzőinkbe, illetve neki a csapatába kell helyezni a hitet. Maximálisan be kell állnunk mögéjük, ha sikeresek akarunk lenni, más lehetőséget pedig csak akkor veszünk számba, ha valami nagyon félresiklik.”

„Ez úgy nézne ki, mintha mással flörtölnék, miközben kapcsolatban élek. Nem működhet, én nem flörtölök másokkal. Csak akkor fogom kezdeményezni a beszélgetést, ha elgondolkodok azon, hogy váltani szeretnék, és ugyanígy van ezzel a másik oldal is. Nagyon hasonló értékeket képviselünk.”

Nem nyert semmit, de gatyába rázta a Mercedest – 12 éve jelentette be Schumacher, hogy itt a vége