back to top
KezdőlapFormula 1Minden, amit eddig tudni a Hamilton-Pitt filmről

Minden, amit eddig tudni a Hamilton-Pitt filmről

-

Tavaly nyár óta ismert tény, hogy a világírű hollywoodi színész Brad Pitt és a Forma-1 rekordhalmozója Lewis Hamilton közös, Forma-1 tematikájú filmen dolgoznak.

Eddig azonban sokkal többet nem tudtunk meg a készülő alkotásról, ám az insider.com most összegyűjtötte azokat a tényeket, amelyeket tudni a „világ legnagyobb autóversenyzős mozifilmjéről”.

Utóbbi jelző nem véletlen, ezt maga a film producere Lewis Hamilton mondta ezt, amelybe szinte valamennyi jelentősebb F1-es szereplő tiszteletét teszi.

Mindenki benne lesz Brad Pitt Forma-1-es filmjében

De lássuk mit is tudni eddig:

A műnek még konkrét címe nincs, azonban az IMDB beszámolója szerint a cselekményről már lehet annyit tudni, hogy a középpontban a Brad Pitt által alakított főhős lesz. Egy visszavonult Forma-1-es pilóta életét fogja követni, aki azért vonul vissza, hogy egy fiatal tehetség mentora lehessen.

A filmet hivatalosan Hamilton új produkciós cége, a Dawn Apollo Films készíti, az Apple studiójában. A multinacionális vállalat vezérigazgatója Tim Cook is érdekelt lehet a film megvalósulásában, ugyanis a tavalyi Amerikai Nagydíjon sok időt töltött Pitt és Hamilton társaságában.

Az Apple szerezte meg a Brad Pitt-féle Forma-1-es film jogait

A rendező az a Jospeh Kosinski lesz, aki rendezte a legutóbbi Top Gun filmet, a Maverick-et és komoly kasszasiker lett. Producerként csatlakozik a készítő csapathoz Jerry Bruckheimer is, aki mindkét Top Gun film készítésében szerepet vállalt, de ő felelt egy másik autóversenyes filmért, a NASCAR: Days of Thunder-ért is. A legutóbbi Top Gun filmben használt technológiát fogják használni ebben a filmben is.

Várható megjelenésről egyelőre szó sincs, de mivel nagyon sok közös vonása van a filmnek a Top Gun-nal, így hasonló elkészítési idővel lehet számolni. A pletykák szerint a forgatás az idei év második felében kezdődhet, valódi F1-es versenyeken, hogy az igazi F1-es pilótákat éles környezetben is megörökítsék.

Valós versenyhétvégéken forgatja majd Brad Pitt a Forma-1-es „Top Gunt”

A Top Gun:Maverick forgatása nagyjából egy évet vett igénybe, a világ premiert pedig ezután három hónappal tervezték, végül a COVID-járvány miatt el kellett halasztani. Szintén pletyka, de egy forradalmi megállapodás keretében az Apple TV fogja a filmet a mozikban forgalmazni, és 30 napig csak a mozivásznon lesz majd megtekinthető, majd csak ezt követően kerülne fel az Appl TV+-ra. Így mindent figyelembe véve a film leghamarabb 2024 végén vagy 2025 elején kerülhet majd a mozikba.

A főszereplő Brad Pitt lesz, de az IMDB listáján Lewis Hamilton is a szereplők között van, ám vélhetően ő – hasonlóan – sok F1-eshez, csak a pályán való megjelenésre fog korlátozódni.

Jelenleg zajlik a casting, amelyben Hamilton is részt vesz, hogy megtalálják azt a szereplőt, aki majd Pitt társa lehet a filmben. Ami pedig a teljes szereplőgárdát illeti, Hamilton itt is törekszik arra, mint a Forma-1-ben, hogy minél diverzebb, minél színesebb gárdát hozzon össze.