back to top
KezdőlapFormula 1Az elcsípett pillanat, ami miatt sokan azt hiszik, Ricciardo váltja Pérezt a...

Az elcsípett pillanat, ami miatt sokan azt hiszik, Ricciardo váltja Pérezt a Red Bullnál (videó)

-

Amennyiben a jókedv alapján rangsorolnánk a versenyzőket, Daniel Ricciardót azonnal elő kellene léptetnie a Red Bullnak Sergio Pérez helyére, ám nem zárható ki, hogy ezt enélkül is meg fogják tenni.

Éles kontrasztban áll Sergio Pérez belgiumi időmérős teljesítménye azzal a produkcióval, amit a rajta kívül mindenki szerint az üléséért küzdő mexikói versenyző a futamon mutatott. Max Verstappen csapattársa a 2. helyről rajtolva csak a 8. helyen ért célba, ami után Helmut Marko, a bikások tanácsadója azt mondta a német Sky-nak: „Sergiónak megvolt a lehetősége, hogy jó eredményt érjen el a második helyről, de sajnos nem így történt. Különösen az utolsó etapban zuhant össze teljesen, ahol 1:48-as köröket autózott. Ami annyira pozitívnak tűnt az időmérőn, sajnos nem vált valósággá a versenyen.”

A képen Pérez mögött látható három autó mindegyike átugrotta a mexikóit / Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Red Bull ma, azaz a futam utáni hétfőn tart megbeszélést, amelyen Pérez esetleges leváltását is megvitatják, noha mint azt Christian Horner csapatfőnök Spában elmondta, a meetinget nem kifejezetten ezért hívták össze. „Folyamatosan elemzünk és megvizsgálunk dolgokat. Lesz egy megbeszélésünk, de nem csak Checóról fog szólni, más témák is vannak napirenden, mint mindig, amikor elmegyünk a nyári szünetre” – idézi Hornert a RacingNews365.com

„Az általános helyzetet fogjuk átbeszélni 2025-öt illetően. Számos versenyzőnk van és egy koncepciónk. Természetesen minden eredmény fontos Sergiónak, a nyolcadik hely a másodikról rajtolva pedig egyértelműen nem az, amire számítottunk” – tette hozzá Marko.

Ricciardo már tud valamit?

A Belga Nagydíjon a 11. helyen végző, végül George Russell kizárásával pontot szerző Ricciardo teljesítményéről Hornert azt mondta, nem követte részletesen az ausztrál futamát, de szerinte a lágy gumin rajtolva a 11. pozíció jó eredmény. A színfalak mögött azonban már többet foglalkozott Ricciardóval, a DAZN kamerája ugyanis elcsípte őket a paddockban, amint Laurent Mekies, az RB csapatfőnökének társaságában diskurálnak.

A videó:

Persze simán lehet, hogy a nyaralásról beszélgettek, vagy azt pontosították, hogy hány órakor találkoznak a reptéren, de nem nehéz belelátni ennél többet a testbeszédükbe. Hogy ez azt jelenti-e, hogy Ricciardót hamarosan előléptetik, vagy azt, hogy nem rúgják ki az RB-tól, a nyári szünet alatt tudjuk meg, a nyolcszoros futamgyőztes még a verseny előtt a Daily Mirrornak mindenesetre arról beszélt, nem gondolja, hogy ez lesz (azóta már volt) az utolsó F1-es futama.

„Talán igen, de egyértelműen nem úgy ülök most itt, hogy így gondolom. Nehéz már most búcsúbeszéden agyalnom, ha nem hiszek benne. Fejben is valószínűleg mást gondolok. Realista vagyok, de magabiztos is azt illetően, hogy ha ezen a hétvégén is teljesítek, az javítja az esélyeimet. A Red Bull mindig kemény, ugyanakkor igazságos volt velem. Ha megszabadulnak tőlem, akkor úgy leszek vele, hogy »Rendben, okkal teszik ezt.« Tudom, hogy soha nem rúgnának ki, ha igazán jól teljesítek, szóval minden rajtam múlik. Ez pedig szerintem megnyugtató, hogy ennyire a teljesítmény vezérli őket, és nincsen mellébeszélés, minden rajtam múlik. Egyértelműen ezt is éreztetik vele, hogy ha jól teljesítek, ki tudja, mi történhet.”

Norris magát okolja ki nem kényszerített hibája után – mostanában sok hülyeséget csinál