back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo: Péreznek nem kellett volna nyernie

Ricciardo: Péreznek nem kellett volna nyernie

-

A Szahír Nagydíjon ötödik helyet szerző Daniel Ricciardo csak álmélkodott a Forma-1 legújabb futamgyőztesének teljesítményén.

Sérgio Pérez az első körös ütközés miatt rögtön a start után a boxba kényszerült. Ezután az utolsó helyről, stratégiáját – és a Mercedes borzalmas bakiját – kihasználva végül nyerni tudott.

„Persze, gratulálok neki.” – ismerte el az eredményt Ricciardo. – „De ami a többieket illeti, hogyan engedtük, hogy egy olyan ember nyerjen, aki már az első kör végén a boxban volt?”

Az ausztrál számára különösen fájó volt az eset, hiszen Leclerc és Verstapen is kiesett, ezzel pedig esélye nyílt a dobogóra.

„Miután megtörtént, negyedik voltam és a dobogóért küzdöttem. Úgy éreztem, nagy esélyem van rá. A második etapban azonban Kvyat mögé ragadtam. Ahhoz képest hogyan álltunk a pályán, ebből többet kellett volna kihoznunk.”

Eközben a csapattárs szárnyalt, Ocon első dobogóját szerezve második lett. Ugyan a McLarennél több pontot szerzett ezzel a Renault, de a Racing Point elhúzott tőlük.

„A garázs másik oldala nagyon jó munkát végzett. Vegyes érzéseim vannak, mert a második és ötödik hely nagyon jó, de sehol sincs a Racing Point dupla dobogójához képest.” – bosszankodott Ricciardo.

„Fel kell szívnom magam. Ez egy szomorú ötödik hely. Nem voltam elégedett azzal, ahogy a verseny alakult, és pár stratégiai döntésnél  le voltunk maradva egy lépéssel.”