back to top
KezdőlapFormula 1Rosberg szerint az F2/F3-as csapatok is jobbak a Ferrarinál

Rosberg szerint az F2/F3-as csapatok is jobbak a Ferrarinál

-

Visszavonulása óta 2016 világbajnoka, Nico Rosberg igazi megmondóemeber lett. Jacques Villeneuve-öt nem szárnyalja túl, de azért olykor ő is komoly kritikákat fogalmaz meg. Most a Ferrarit vette célba – tegyük hozzá, hogy nem ok nélkül. Bár a hasonlata nem teljesen állja meg a helyét.

Annak ellenére, hogy a harmadik helyről indult, Carlos Sainz messze került a győzelmi esélyektől a Holland Nagydíjon. Csapata, a Ferrari azonban elintézte, hogy még a dobogó se legyen opció a spanyol számára.

Amikor Sainz első kerékcseréjére érkezett, a Ferrari négy helyett csak három gumit készített ki. Emiatt persze sok időt veszítettek. Majd egy későbbi boxkiállás kapcsán veszélyes kiengedésért még 5 másodperc büntetést is kapott a versenyző.

Rosberg, racingline.hu
Nico Rosberg | Fotó: Tajthi Andrea

„Te jó ég!” – mondta Nico Rosberg a Sky Sports F1-nek. „Mattia Binotto folyamatosan azt mondja, hogy ‘nem, nem, nem, nem kell változtatnunk, minden jól megy’.”

„Ilyen nem történhet meg. Még a Formula 2-es vagy Formula 3-as csapatok is jobban csinálják a stratégiát és a boxkiállásokat, mint a Ferrari” – tette hozzá Rosberg,

A pontosság kedvéért azért tegyük hozzá, hogy egyedül az F2-es főversenyeken kötelező a kiállás, és a stratégia – a verseny hosszából adódóan – kevésbé komplex.

A csapatfőnök, Mattia Binotto mostanra talán már kezdi látni, hogy valami nincs rendben a csapatnál…