back to top
KezdőlapFormula 1Szafnauer marad a helyén, de Whitmarshnak jelent majd

Szafnauer marad a helyén, de Whitmarshnak jelent majd

-

Az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer, marad a gyártó F1-es alakulatának élén, de a jövőben az új konszernvezérigazgatónak, Martin Whitmarshnak fog jelenteni.

Az Aston Martin a múlt hónapban jelentette be, hogy Whitmarshot vette fel a vállalat új, Aston Martin Performances Technologies egységének vezetésére, amely a csoport F1-es tevékenységét felügyeli majd.

Whitmarsh 25 évet töltött az F1-ben a McLarennél, 2014-ig, majd az olimpiai vitorlázó Ben Ainslie America’s Cupjában töltött be vezető szerepet.

Martin Whitmarsh
Martin Whitmarsh  |  Fotó: McLaren

Az Aston Martinnál kapott új pozíciójában a 63 éves szakember az F1-es csapat mérnöki és műszaki szakértelmét, a legkülönfélébb, kulcsfontosságú iparágak javára igyekszik majd kamatoztatni.

Whitmarsh tehát nem vesz részt az Aston Martin F1 napi szintű működtetésében, amelyet továbbra is Szafnauerre bíznak.

„Az F1-es oldal továbbra is az én vezetésem és feladatköröm alatt marad” – idézte az Szafnauert a Motorsport.com.

„Tehát továbbra is én leszek a csapatfőnök és a vezérigazgató. Martin lesz a csoport vezérigazgatója, az F1-es oldal pedig rajta keresztül fog jelenteni.”

„Szóval azt hiszem, az egyetlen dolog, amit még nem terveztek meg, hogy mivel az egész csoport az övé, az idejéből mennyit fog az egyes egységekre fordítani.”

„Úgy képzelem, hogy az elején a legtöbb idejét az Aston Martin Performance Technologies területének növelésével fogja tölteni, amiben a legfrissebb szakértelme rejlik, és nem fog még annyira az F1-re koncentrálni.”

Szafnauer szerint Whitmarsh hatalmas F1-es tapasztalata és menedzsmenti szaktudása segít majd az Astonnak abban, hogy mérnöki eszközeit a versenyzés világán kívül eső projektek felé fordítsa, hasonló megközelítést követve, mint amit a McLaren korábban az Applied Technologies leányvállalatával alkalmazott.

„Emellett hét éve van már tapasztalata a hajóversenyzésben is, többek között egy új céget alapított, amely a hajóversenyzés technológiáit veszi át, és azt a technológiát átülteti a teherhajózásba.”

„És ez egy alkalmazott technológia típusú vállalkozás, technológia transzfer. Ebben jó tapasztalata van, és segíteni fog nekünk abban, hogy gyorsíthassuk a teljesítménytechnológiai üzletágunk fejlődését.”

Forrásf1i.com