back to top
KezdőlapFormula SportFormula 2Nissany Armstrong csapattársa lesz idén a DAMS csapatánál

Nissany Armstrong csapattársa lesz idén a DAMS csapatánál

-

A DAMS mindkét pilótája Forma-1-es junior lesz, hiszen egyik autóját a Williams juniorja Roy Nissany, míg a másikat a Ferrari akadémista Marcus Armstrong fogja vezetni.

Nissany a Trident csapatának színeiben versenyzett tavaly, ahol egy 19. helyet sikerült szereznie összetettben, öt ponttal. Az francia-izraeli pilótának sok F1-es tapasztalata van már a Williamsnek hála.

A DAMS frissen bejelentett pilótája hivatalos tesztpilótája volt a Williamsnek, így három szabadedzés is jutott neki az év során. Spanyolországban, Olaszországban, illetve Bahreinben vezethette az autót első szabadedzések alkalmával, ugyanakkor az év végi fiatal pilóták tesztjén is ő vezette a brit istálló autóját. Sőt, amikor Russell a koronavírussal küzdő Lewis Hamiltont helyettesíthette, versenyezhetett is a csapat színeiben a Szahíri Nagydíjon.

„Örülök, hogy egy olyan nagy elismeréssel bíró csapathoz igazolhattam, mint a DAMS. Elképesztő történetük van ezen a szinten, illetve mindig is jó hírnevük volt a Formula 2-ben, szóval izgatottan várom, hogy csatlakozzak hozzájuk.” – mondta Nissany.

„Sok energiát fektettünk már tavaly is a szezon utáni tesztelésre, így már előrefelé tekintek, és várom, hogy elinduljon a szezon márciusban. Remélhetőleg a mezőny elején harcolhatunk majd. Remélem egy egészen remek út áll előttünk.”

A két csapattulajdonos Gregorí és Olivier Driot hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy üdvözölhetjük Royt a 2021-es szezonra. Volt már lehetőségünk együtt dolgozni vele Bahreinben tavaly a szezon utáni teszten, és meglehetősen elégedettek voltunk a visszajelzéseivel.”