back to top
KezdőlapTouring CarBucsi Attila újabb győzelmével karnyújtásra a tabella első helyétől

Bucsi Attila újabb győzelmével karnyújtásra a tabella első helyétől

-

Bucsi Attila az idény harmadik versenyhétvégéjén már a harmadik futamgyőzelmét aratta a TCR Eastern Europe-ban. A M1RA 16 éves autóversenyzője a Slovakia Ringen rendezett fordulóban a mezőny legnehezebb autójával is kétszer dobogóra tudott állni, előbb második lett, majd a fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről indulva szerezte meg a győzelmet. Bucsi szorosan követi a címvédőt a nyári szünet előtt.

Úgy érkezett a Slovakia Ringre Bucsi Attila, hogy harminc kilóval nehezebb volt az autója, mint a bajnoki éllovas Mat’o Homolának, a mezőny jelentős részével szemben pedig ennél is nagyobb volt a hátránya a büntetősúlyok miatt, amelyeket az előző forduló legjobb pontszerzőjeként kapott.

Bucsi az időmérőn szenvedett is a nehéz autóval, bár a negyedik hely csak annak fényében tűnhetett gyengébbnek, hogy az idény korábbi két helyszínén egyaránt az első sorba kvalifikálta magát.

– Az időmérőn nagy hátrányt jelentett a súlytöbblet, és sokkal több sajnos nem maradt a körömben, ennyit jelent a nehéz autó – árulta el Bucsi Attila. – A futamok első felében is nagyjából az időmérős tendencia volt jellemző, a második részében viszont kamatozott a jó gumikezelés.

Bucsi végül mindkét futamon dobogóra állt, az első végén a második helyen intették le, a fordított rajtrácsos versenyen pedig a nyolcadik helyről indulva már az első körben feljött másodiknak, majd a negyedik körben a vezetést is átvette, ami után magabiztos sikert ünnepelt.

Fotó: M1RA Motorsport

– A második szektor legelején, gyakorlatilag a harmadik kanyar után már második voltam – emlékezett vissza Attila. – Nagyon gyorsan történt minden, csak amikor legelőször átmentem a célvonalon, akkor realizáltam, hogy már második vagyok. Persze azelőtt is láttam, hogy előttem fizikailag csak egy autó van, de mással voltam elfoglalva.

Bucsi az idény harmadik fordulójában a harmadik győzelmét aratta, és mindannyiszor a fordított rajtrácsos verseny végén intették le az első helyen. – Arra számítottam, hogy az időmérőn jobb tempónk lesz, és a győzelemért inkább az első futamon tudok harcolni. Idén eddig ezt önhibánkon kívül még egyszer sem sikerült kivitelezni, viszont a második futamokon mindig összejött. Nem hiszek abban, hogy mindenkinek meg van írva a sorsa, de talán ennek most így kell valamiért történnie.

A Hungarian Motorsport Academy támogatását is élvező Bucsi tehát futamgyőzelemmel a tarsolyában mehet a TCR Eastern Europe nyári szünetére, a bajnokság csak augusztus első hétvégéjén folytatódik a csehországi Mostban. A M1RA pilótája továbbra is a második helyen áll, hátránya mindössze hat pont a címvédő Homola mögött.

– Lelkileg talán jó érzés lehet elöl állni a nyári szünet előtt, de ha objektíven nézzük, innentől ez egy háromfordulós bajnokság – utalt arra Bucsi, hogy minimális a különbség közöttük, és az idény utolsó három helyszínén dőlhet el a bajnoki cím sorsa.