back to top
KezdőlapAutomobilKönnyfakasztó videó: így döntötte meg saját rekordját a Mercedes a Zöld Pokolban

Könnyfakasztó videó: így döntötte meg saját rekordját a Mercedes a Zöld Pokolban

-

Új rekordot állított fel a Mercedes hiperautója a Zöld Pokolnak becézett Nürburgring Nordschleifén.

2022-ben felállított rekordját döntötte meg a Mercedes 1049 lóerős hiperautója, az AMG One a Nordschleifén. A már eleve elképesztően gyors, a közúti forgalomban használható autók közötti csúcsot jelentő 6:35.183-as időt több mint 6 másodperccel tornázta lejjebb az előző rekordot felállító Maro Engel. Hogy ez mennyire gyors, jól érzékelteti, hogy már az előző rekord is 7 másodperccel volt jobb az addigi csúcstartó Manthey Porsche 911 GT2 RS-nél.

AMG One, rekord, Nordschleife
Fotó: Daimler

„Két évvel ezelőtt nem voltak ideálisak a körülmények, a pálya helyenként pedig még nedves volt. Tudtuk, hogy többre is képesek vagyunk, és meg akartuk mutatni ezt. Ma képesek voltunk demonstrálni az AMG One-ban rejlő teljes potenciált” – mondta a rekorddöntés után Engel, aki 15 fokos levegő és 20 fokos aszfalthőmérséklet mellett érte el az idejét még szeptember 23-án. A csúcsdöntéshez természetesen az F1-es erőforrással üzemelő autóból mindent kisajtolt, azaz a legnagyobb teljesítményt adó üzemmódban használta azt.

„Már lassan két éve tartottuk az utcai autók rekordját, de az AMG-nél mindig a maximumig akarjuk feszegetni a határokat, vagy egy kicsit még azon is túl. Ezért demonstráltuk újra, hogy mit lehet elérni az egyedi AMG One-nal” – mondta az AMG főnöke, Michael Schiebe.

Az új rekordkörről az alább nézhető meg belső kamerás felvétel: